10 Αυγούστου 2011

                                                                                        Αχαρνές 8/8/2011
                                                                                        Α.Π. 167


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ καταδικάζουν την απαράδεκτη, προκλητική στάση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη.
Ο κύριος Υφυπουργός, παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις των εργαζομένων, (αλλά και της Διοίκησης του ΙΓΜΕ), επί είκοσι δύο μήνες δεν βρήκε χρόνο να επισκεφτεί το Ινστιτούτο, (οργανισμό τον οποίο εποπτεύει ο ίδιος). Βρήκε όμως χρόνο την Παρασκευή 5/8, ακριβώς την επομένη της ψήφισης της τροπολογίας που καταργεί το ΙΓΜΕ, να επιθεωρήσει αιφνιδιαστικά τους χώρους και τα εργαστήρια του Ινστιτούτου επιλεκτικά.
Για ποιο λόγο άραγε; Μήπως για να επιλέξει τι θα κρατήσει και τι θα δώσει προς πώληση με διαδικασίες fast track;
Συγχρόνως, ο κύριος Υφυπουργός, προφασιζόμενος έλλειψη χρόνου, αρνήθηκε κατηγορηματικά να δει το Προεδρείο του Συνδικάτου ή ν’ απευθύνει δυο λόγια στους εργαζόμενους, (με μέσο όρο ηλικίας 58 ετών), που αγωνιούν μπροστά στο φάσμα της εργασιακής εφεδρείας και της επικείμενης ανεργίας.
Η απάντηση του κυρίου Υφυπουργού, όταν του ζητήθηκε να πει δυο λόγια στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ήταν να αποχωρήσει κουνώντας απειλητικά το δάχτυλο και απειλώντας: «Αυτό θα είναι εις βάρος των εργαζόμενων».
Καταδικάζουμε αυτή την απαράδεκτη στάση του Υφυπουργού κ. Μανιάτη, καθώς και του Γεν. Δ/ντη κ. Παπαβασιλείου, που τον συνόδευε και ο οποίος δεν διευκολύνει τη λήψη απόφασης του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, όταν το επιχειρησιακό σχέδιο του ΙΓΜΕ, που καταρτίστηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν προβλέπει μείωση, αλλά ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του ΙΓΜΕ.
Μετά από αυτά ανησυχούμε ιδιαίτερα για το μέλλον μας και είμαστε αναγκασμένοι να εντείνουμε την αγωνιστική επαγρύπνησή μας καλώντας  τον αρμόδιο Υπουργό να δηλώσει, όπως έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, πως «κανείς εργαζόμενος δεν περισσεύει και δεν θα μείνει άνεργος».

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: