ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

22 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΒΗΜΑ 21/11/11


Το ΙΓΜΕ συρρικνώνεται 60% και απορροφάται από άλλον φορέα
Συγχωνεύεται με το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης
ΤΟ ΒΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  21/11/2011, 19:03

Δαμαρτυρία έξω από το κτήριο του ΥΠΕΚΑ στη λεωφόρο Μεσογείων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, έξω από το κτήριο του ΥΠΕΚΑ στη λεωφόρο Μεσογείων, οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Καταγγέλλουν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (2612/ 8-11-11) με την οποία στην ουσία καταργείται ένα Ινστιτούτο με ιστορία 60 χρόνων και απορροφάται από το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης), έναν φορέα ο οποίος, όπως λένε οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, έχει δύο μόνιμους και οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους.
Στις υπηρεσίες του Ινστιτούτου ανά την Ελλάδα εργάζονται σήμερα 345 επιστήμονες εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνον 150 άτομα.
Οπως είπαν, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη, το νέο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο δημιουργείται «αποτελεί ένα οργανωτικό μόρφωμα χωρίς στόχο και προορισμό, αφού το ΙΓΜΕ το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του συρρικνώνεται κατά 60% και δεν μπορεί να επιτελέσει το ερευνητικό έργο του και τις υποχρεώσεις του προς την πολιτεία και την ΕΕ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος «η εμπρόθεσμη έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη συγχώνευση του ΙΓΜΕ, καθώς και άλλων οργανισμών, αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής».
Οπως αναφέρεται, ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με σημαντικά λιγότερους πόρους, ως ΔΕΚΟ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, θα εξεταστεί στο προσεχές μέλλον «η εισδοχή και άλλων φορέων έρευνας και προώθησης κρίσιμων πεδίων περιβαλλοντικής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: