05 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012


                Αχαρνές, 5/11/2012
                                                                                                                        Αρ.Πρωτ:  145/7

ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Όπως επί Παπανδρέου, όπως επί (υπουργίας) Βενιζέλου, όπως επί Παπαδήμ(ι)ου, έτσι και τώρα, η τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) ετοιμάζεται να ψηφίσει το Μνημόνιο 3. Χειρότερο από τα άλλα, αφού προσθέτει νέα εξοντωτικά μέτρα αφαίμαξης του λαού και κατάργησης των εργασιακών (και όχι μόνο) δικαιωμάτων του.
Τα μέτρα του μνημονίου 3
  • Μείωση συντάξεων  4,7 δισ. ευρώ - αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη
  • Μείωση μισθών 1,2 δισ. ευρώ - νέου τύπου εργασιακή εφεδρεία /προσυνταξιοδότηση - μείωση του αριθμού των συμβασιούχων κατά 10% επιπλέον
  • Περικοπές σε υγεία, παιδεία, κοινωνικά επιδόματα, αυτοδιοίκηση κατά 801 εκατ. ευρώ, νέα φορολογικά χαράτσια  1,9 δισ. ευρώ
  • Αρνητική επίπτωση στα εργασιακά και στα κρατικά έσοδα αφού προχωράει σε:Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ορισμός κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση) - κατάργηση πενθημέρου, οκταώρου, ωρίμανσης -μείωση αποζημιώσεων απόλυσης - μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία (που αυξάνει το χρέος, ώστε να κληθούν σε λίγο πάλι οι εργαζόμενοι να καλύψουν τη μαύρη τρύπα)
  • Γενικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας

Οι δικαιολογίες τους
Δεν έχουν πια άλλο επιχείρημα για να περάσουν τα μέτρα, παρά την «παραμονή στο Ευρώ». Νομίζουν ότι θα μπορούν να εκβιάζουν για πάντα, για να κρύβουν ότιείναι δική τους αυτή η πολιτική η εξυπηρέτηση των μεγαλοεπιχειρηματικώνσυμφερόντων και των ευρωληστών.
Ενώ όλοι πια ξέρουμε ότι τα λεφτά που μαζεύουν από μισθωτούς, συνταξιούχους, ανέργους, ακόμη και ανάπηρους, καταλήγουν στις τσέπες των τραπεζιτών, των δανειστών (που έχουν ήδη εισπράξει τα δανεικά στο πολλαπλάσιο). Ότι το χρέος αυξάνει και δεν είναι βιώσιμο αφού και οι επικεφαλής του ΔΝΤ παραδέχονται πια ανοιχτά ότι το ήξεραν από την πρώτη στιγμή.
Ξέρουμε επίσης ότι ούτε τελευταία είναι αυτά τα μέτρα ούτε σώζουν εμάς, το κεφάλαιο και τους κερδοσκόπους σώζουν.
Η αλήθεια είναι ότι όσες θυσίες και να κάνουμε, δε γλιτώνουμε από τα δεινά της οικονομικής κρίσης που απλώνεται σε όλη την ΕΕ.
Όσο σκύβουμε το κεφάλι και αποδεχόμαστε τα μέτρα, τόσο θα μας ποδοπατούν.
Τα πρόσθετα μέτρα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα κακών εκτιμήσεων της Τρόικας, κακής διαχείρισης της κρίσης ή λιγότερης ικανότητας διαπραγμάτευσης των διαδοχικών κυβερνήσεων. Εντάσσονται κυρίως στη ευρύτερη στρατηγική της Ε.Ε. που καθορίζει την πολιτική της με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου για μεροκάματα Κίνας. Πολιτική τους είναι η διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Είναι επιλογή τους αυτή η πολιτική, η κρίση τους δίνει απλώς την ευκαιρία την παρουσιάσουν σαν μονόδρομο, έτσι ώστε να την περάσουν. Καμία ανάπτυξη δε θέλουν, εκτός από εκείνη που βασίζεται σε μεσαιωνικές συνθήκες.
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις  εργαζόμενες στην πανελλαδική 48ωρη των συνδικάτων απεργία στις  και 7 Νοέμβρηκαι στα αντίστοιχα συλλαλητήρια.
Προσυγκέντρωση για τους εργαζόμενους των Κ.Υ. την 6η Νοέμβρη στις 10.30 πμ, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και την 7η Νοέμβρη στις 4.30 μμ στην Κοραή στο Μετρό.
Επειδή τη δεύτερη μέρα το συλλαλητήριο είναι το απόγευμα και υπήρξε αίτημα από πολλούς συναδέλφους στις 7 Νοέμβρη για όσους θέλουν η 24ωρη θα γίνει 3ωρη προκειμένου να μη χαθεί το ένσημο.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!

Ο Πρόεδρος                                             Η Γεν. Γραμματέας 
                         σάρωση0001.jpg                                          σάρωση0002.jpg
                            Χ. Σμυρνιώτης                                                Ευγ. Μωραΐτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: