14 Μαΐου 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ


                                                                                                                                                   Αχαρνές  23/4/2013

   Α.Π. 87/7


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

   Στις 16 Μαΐου 2013, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ δικάζεται με κατηγορίες που αφορούν την λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό και αφορούσε την τότε Διοίκηση του ΙΓΜΕ που το 2008 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα , ενώ υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου.

Παράλληλα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Είναι εμφανές ότι στα πλαίσια των Τροϊκανικών πιέσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) για αίμα δημοσίων υπαλλήλων ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ!

Ø  Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων.

Ø  Ζητάμε από όλα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο

Ø  Από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους αγώνες μας και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους Συνδικαλιστές.

Ø  Επίσης επιθυμούμε τα ΜΜΕ με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα να αντιμετωπίζουν τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΪΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11.30 π.μ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Χ. Σμυρνιώτης                                                                       Ε. Αραπογιάνης


1 σχόλιο:

Σύλλογος Προσωπικού ΕΚΚΕ είπε...

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΕΚΚΕ, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο Προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, το οποίο σύρεται σε δίκη στις 16/5 κατηγορούμενο για τη λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ το 2008. Επισημαίνεται ότι η τότε Διοίκηση καθυστερούσε συστηματικά την καταβολή δεδουλευμένων και ότι εις βάρος της είχε ζητηθεί εισαγγελική συνδρομή από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η συγκεκριμένη δίωξη -καθόλου τυχαία- συμπίπτει χρονικά με τη γενικευμένη επίθεση κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του Δημόσιου τομέα, που κλιμακώνεται:
- με τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων, με πρόσχημα τον δήθεν εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης και ουσιαστική επιδίωξη την άκριτη υποταγή στις μνημονιακές επιταγές.
- με την πρωτοφανή προληπτική(!) επιστράτευση των καθηγητών ΜΕ, σε συνέχεια προηγούμενων(εργαζομένων του μετρό, ναυτεργατών, χαλυβουργών), δημιουρ­γώντας μιά ιδιότυπη λίστα αναμονής και γιά τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους
- με τη θωράκιση/ επέκταση ενός αυταρχικού θεσμικού πλαισίου που εφευρίσκει ιδιώνυμα αδικήματα των ΔΥ και επιδίδεται στο κυνήγι επιόρκων, μαγισσών και πάσης φύσεως παραβατών.
με την καθιέρωση ενός αυταρχικού και παράλογου θεσμικού πλαισίου που εφευρίσκει ιδιώνυμα αδικήματα, θέτοντας σε αργία οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο διώκεται ποινικά ή πειθαρχικά πριν αποδειχθεί η ενοχή.

Στο ζοφερό αυτό κλίμα αναδεικνύεται ακόμη επιτακτικότερα η ανάγκη δημιουργίας ενός αρραγούς μετώπου όλων των εργαζομένων -δημοσίου και ιδιωτικού τομέα- για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που εξαπολύεται και μόνο σύμμαχό της έχει τη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού και των τεχνητών διαιρέσεων.
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των συναδέλφων του ΙΓΜΕ και προωθούμε σταθερά τη συστράτευση όλων των εργαζομένων.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Προσωπικού ΕΚΚΕ

Η Πρόεδρος Αικατερίνη Σάββα
Ο Γραμματέας
Γιώργος Κανδύλης