10 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 10/06/2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιήσουν ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 11/06/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 ΠΜ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ, (Μεσογείων 119), απαιτώντας από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των Εφεδρειών-απολύσεων 100 συναδέλφων μας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κατά την συζήτηση στην Βουλή της τροπολογίας (που υποστηρίχθηκε από όλα σχεδόν τα κόμματα), το πρόβλημα δεν επιλύεται αφού ο Υπουργός μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλα Υπουργεία (ΔΜ&ΗΔ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ).

Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι τον Νοέμβριο του 2011 ήσαν 393, ενάμιση χρόνο μετά έχουν απομείνει μόνο 274, ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ (ουσιαστικά καταργείται), με αποτέλεσμα να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατ. Ευρώ που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται.

Επόμενα για να μπορέσει το Ινστιτούτο να ανταποκριθεί στον ερευνητικό του ρόλο είναι απαραίτητο να παραμείνει όλο το προσωπικό και να γίνουν άμεσα 125 προσλήψεις Επιστημονικού Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού.
Σημειώνουμε ότι ο εγκεκριμένος τακτικός προϋπολογισμός επαρκεί για την μισθοδοσία όχι μόνο του υπάρχοντος προσωπικού αλλά και για μεγάλο μέρος αυτών που είναι απαραίτητο να προσληφθούν.

Καλούμε Συνδικάτα, Επιστημονικούς φορείς και Κόμματα να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ζητάμε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν τις διεκδικήσεις μας.



                                                                         

                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: