11 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 6 2013



ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποίησαν σήμερα τρίτη 11/06/2013 απεργιακή κινητοποίηση και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ, απαιτώντας από τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα των Εφεδρειών-απολύσεων 100 συναδέλφων μας, που το θέμα αυτό ήδη βρίσκεται στην Δικαιοσύνη, αφού εκδικάστηκε στις 29/05/2013 και αναμένεται σύντομα να βγει η απόφαση μέχρι τέλους του Ιούνη 2013.

Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίστηκε στην Βουλή όταν διαπιστώθηκε ο Υπουργός κ. Λιβιεράτος έφυγε από την πίσω πόρτα για την Βουλή και δεν δέχτηκε να δει τους εργαζομένους που συνοδευόταν από τρείς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, συγκεκριμένα την Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, την Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Θανάση Πετράκο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης παρόντες  στην κινητοποίηση ήταν εκπρόσωπος  της Γραμματείας του ΠΑΜΕ καθώς και άλλων Συνδικαλιστικών Φορέων.

Ο Υπουργός δεν δέχτηκε να συναντήσει τους αντιπροσωπεία του προεδρείου των εργαζόμενων ούτε μέσα στη Βουλή, θεωρώντας μάλιστα ότι είναι «τελειωμένη υπόθεση». Το προεδρείο των εργαζομένων πραγματοποίησε επαφές μέσα στην Βουλή με εκπροσώπους των Κομμάτων της Τρικομματικής Κυβέρνησης και απέσπασε κάποιες υποσχέσεις για συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη.

Κατά την τρίωρη παρουσία τους έξω από την Βουλή οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ μετά από εντολή της Πολιτικής Ηγεσίας δέχθηκαν βίαιη απώθηση από 2 Διμοιρίες των ΜΑΤ για να περάσει μέσα στην Βουλή «ανενόχλητος» ο εκπρόσωπος της Τρόικας κ. Γιούνγκερ. (Δεν ήθελε φαίνεται να αντικρύσει αυτούς που υπερασπίζονται τον Ορυκτό Πλούτο της Χώρας)
Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι τον Νοέμβριο του 2011 ήσαν 393, ενάμιση χρόνο μετά έχουν απομείνει μόνο 274, ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ (ουσιαστικά καταργείται), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν έργα του ΕΣΠΑ 25 εκατ. Ευρώ που έχουν εγκριθεί και έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούνται.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ θα πραγματοποιήσουν αύριο 11/06/2013 Έκτακτη Γενική Συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις και να κλιμακώσουν τον Αγώνα τους.




                                                                       Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: