26 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 6 2013


Αχαρνές, 25/6/2013

                                                                                                                     Α.Π. 127/7
Προς: Μέλη μας
Κοιν.: Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη
           Αν. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Στ. Καλαφάτη
           Κόμματα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!
Κε Κωστόπουλε (Πρόεδρε ΕΚΒΑΑ, ΔΗΜΑΡΙΤΗ, τέως Σύμβουλε Τζοχατζόπουλου)
ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΙΓΜΕ

Στα Δελτία Τύπου που εκδώσαμε είχαμε επισημάνει το ρόλο του Προέδρου ως πολιτικού λαγού για την διάλυση του ΙΓΜΕ. Μετά από την ομόθυμη συμμετοχή του συνόλου των εργαζόμενων στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο του Προέδρου για να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας και την γνωστοποίηση σε μας του κειμένου της  “συνέντευξης” του, μπορούμε να αιτιολογήσουμε πλήρως τον χαρακτηρισμό ως νεκροθάφτη του Ινστιτούτου.
Ο αθεόφοβος δεν σεβάστηκε την μακρόχρονη προσφορά του Ινστιτούτου μας που αναγνωρίζει το σύνολο των πολιτικών κομμάτων και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία αλλά προκειμένου να χύσει το φαρμάκι του και να ρίξει τόνους λάσπης, όχι μόνο αγνόησε έγγραφα και δικαστικές αποφάσεις για την περίφημη παροχή της ΕΘΝΙΚΗΣ, που από την εποχή Τσουτρέλη προσπαθούν ανεπιτυχώς να την θέσουν εκτός νομιμότητας αλλά προχώρησε και σε πλήρη αλλοίωση του ερευνητικού έργου του ΙΓΜΕ.
Φαίνεται από την πρώτη μέρα που εγκαταστάθηκε ο εν λόγω Πρόεδρος μυρίστηκε ψητό και βάλθηκε να παραποιήσει τον ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου με διάφορες αμπελοφιλοσοφίες περί επιστημών γης και διαστήματος στο οποίο από επιστημονική σκοπιά περιφέρεται μαζί με το Προεδρείο του ΣΕΠ (που τόσο πολύ εκτιμάει και συμβουλεύεται) και τα δύο εξαπτέρυγα του τον πρώην συνάδελφο Δάνδολο (που δικαστικά διεκδικεί τις “παράνομες” αποζημιώσεις που δικαιούται) και τον Νικολάου προσωρινό Δ\ντή ΙΓΜΕΜ γνωστό και μοναδικό ψευδομάρτυρα εναντίον των απολυμένων – εφέδρων συναδέλφων του.
Ανάλογο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον (ενδεχόμενα λόγω Βίλλας Καζούλη) επέδειξε και για το πρώην ΕΚΠΑΑ (νυν ΜΟΠΠΕΡ) που και αυτό επίσης χρήζει κατά τον Πρόεδρο διοικητικό-οικονομικής και επιστημονικής «ανασκολόπισης» λόγω σκανδάλων και επιστημονικού προσανατολισμού.
Παρακολουθώντας την συλλογιστική του Προέδρου από το γραπτό κείμενο του διαπιστώνουμε αβίαστα ότι:

1.  Αξιολογεί αυθαίρετα και χωρίς κρίση το επιστημονικό προσωπικό, περιορίζοντας το ικανό σε ένα μόνο ΑΡΙΘΜΟ, παραποιεί συνειδητά την σχέση επιστημονικού και διοικητικό – τεχνικού προσωπικού (65% - 35%) με ΣΤΟΧΟ την διαθεσιμότητα – απόλυση προσωπικού όλων των κατηγοριών.
2.  Αλλοιώνει συνειδητά τον ερευνητικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου αλλά και της ΜΟΠΠΕΡ και με την φιλολογία περί νέων ερευνητικών αντικειμένων υποβαθμίζοντας το συγκεκριμένο ερευνητικό του πρόγραμμα (ΕΣΠΑ + Έργα υπέρ τρίτων) τα οποία και υπονομεύει χρησιμοποιώντας τεχνικό προσωπικό για διοικητικές εργασίες, αφήνοντας παροπλισμένο, αξιόλογο μηχανολογικό εξοπλισμό να σκουριάζει αφού δεν διέθεσε ούτε 1200 Ευρώ το μήνα για την δημιουργία ενός χώρου στέγασης και συντήρησης του.
Και ενώ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό προτείνει έργα που δεν έχουν αξιολογηθεί ως απαραίτητα (όπως της αποθήκευσης του CO2) ή και διάφορα άλλα χωρίς μάλιστα ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών μονάδων προκειμένου να εμπλέξει κολλητούς του ως συμβούλους ορισμένοι εξ΄ αυτών συνταξιούχοι και μάλιστα με σχέση εργασίας που να αποκρύπτεται από το ΙΚΑ. Αλήθεια ο παραβρισκόμενος στην συνέντευξη Αναπληρωτής Πρόεδρος που άκουσε χωρίς να αντιδράσει όλη τη λάσπη για το Ασφαλ. Συμβόλαιο (Α.Σ.) την παροχή του οποίου διεκδικεί από το ΙΓΜΕ ποια θα είναι η ιδιαίτερη προσφορά του στην υδρογεωλογία;
Φαίνεται όμως ότι εκτός των άλλων θέλει να στοχοποιήσει και τα Παρατήματα όταν θέλει να επανατοποθετήσει τον ερευνητικό ρόλο του ΙΓΜΕ σε σχέση με τις Περιφέρειες για τις οποίες το ΙΓΜΕ προσφέρει (και πολλές φορές χωρίς οικονομικό όφελος) τις ερευνητικές και επιστημονικές υπηρεσίες του.
Προκειμένου τέλος να στοιχειοθετήσει το πρόσθετο ενδιαφέρον του επικαλείται την διοργάνωση συζητήσεων με προσκεκλημένους πολιτικούς του φίλους και άλλους γνωστούς του αγνοώντας σκόπιμα το γεγονός ότι το ΙΓΜΕ χρόνια τώρα διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια και οι επιστήμονες του συμμετέχουν και σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες άλλων επιστημονικών και κοινωφελών φορέων.

3.  Για να διογκώσει την «σκοτεινή εικόνα» του ΙΓΜΕ επικαλείται διοικητικό – οικονομικά σκάνδαλα, συνδεόμενα με την “παρατράπεζα” (όπως ονομάζει τις διευκολύνσεις έναντι μισθού σε εργαζόμενους) με τον ασαφή τρόπο διατύπωσης της οικονομικής εκτίμησης για 120 χιλ. Ευρώ ανά άτομο δημιούργησε κλίμα κοινωνικής κατακραυγής για τους εργαζόμενους, αδιαφανείς τραπεζικές συναλλαγές, αδιαφορία για την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων ή και δικαστικής διεκδίκησης οφειλών. Στόχος οι αποδεκατισμένες διοικητικό – οικονομικές υπηρεσίες και η Νομ. Υπ. για τις οποίες προγραμματίζει εκπαραθυρώσεις και υποκατάσταση ανεπιθύμητων δηλ. όσων αντιδρούν στις αυθαιρεσίες του.

4. Κερασάκι στην τούρτα των ΜΜΕ που είναι πρόθυμοι για αίμα δημοσίων υπαλλήλων. Είναι και αυτός ‘όμως που με εισήγηση του καθόρισε τις δόσεις με τις οποίες θα επιστρέφονται τα δάνεια. Δηλαδή παρανομεί και ο ίδιος!
Η λασπολογία και η ψευδολογία για το Α. Σ. της ΕΘΝΙΚΗΣ, μεθόδευση εγκεκριμένη κατά τον ίδιο από την πολιτική ηγεσία του ΠΕΚΑ (αφού η Γεν. Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στο ΠΕΚΑ υιοθετούσε πλήρως την ορολογία του ομοϊδεάτη Προέδρου του ΕΚΒΑΑ).
Προκειμένου να παρουσιάσει τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ σαν προνομιούχους “λαμόγια” με διπλά και τριπλά εφάπαξ αποκρύπτοντας ότι οι όποιες παροχές έναντι αυξήσεων που έπαιρναν άλλοι φορείς του Δημοσίου και τις έχασαν ενώ έγιναν με απόλυτη διαφάνεια σε πλήρη γνώση Διοικήσεων και Υπουργών με απόλυτα νόμιμο τρόπο μέσω ΣΣΕ και ΔΑ του ΟΜΕΔ.
Με γκαιμπελικό τρόπο φουσκώνει τις αποζημιώσεις αποκρύπτοντας σκόπιμα ότι από 93 χιλ. Ευρώ μέση παροχή το ποσό έχει πέσει στις 65 χιλ. Ευρώ λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών (πάνω από 48%) τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Αποκρύπτει επίσης το γεγονός ότι χρωστάει με ευθύνη του το ΙΓΜΕ πάνω από 17 εκ. Ευρώ στους συνταξιούχους. Και όλα αυτά για να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό ενάντια στους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ.

5. Διαπιστώνει τέλος αυτό που πονάει Διοίκηση και Κυβέρνηση ότι για όλα τα κακά φταίνε οι εργαζόμενοι και το καθυστερημένο Συνδικάτο που κατά συντριπτική πλειοψηφία τους εκφράζει και που τολμούν να έχουν άποψη για κορυφαίες πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης που αφορούν κύρια τις ιδιωτικοποιήσεις και τις τεκμηριώνουν με την επιστημονική εγκυρότητα των επιστημόνων συναδέλφων τους.
Φαίνεται όμως ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε την πρωτοβουλία του Προέδρου που με την δική του παρότρυνση αποφάσισε το ΔΣ του ΕΚΒΑΑ να  παραλάβει το MIS που δεν είχε παραλάβει η προηγούμενη Διοίκηση, να προσλάβει αδικαιολόγητα πανάκριβους νομικούς χωρίς να υπάρχει πρόταση και τεκμηρίωση από την Νομική Υπηρεσία, να προωθήσει μια σύμβαση με Γαλλική εταιρεία αξιολόγησης των πετρελαϊκών ερευνών με ένα απλό γράμμα Υπουργού, να αναλαμβάνει εργολαβικό πρόγραμμα γεωτρήσεων στην Ζάκυνθο με βάση μελέτη ιδιωτικής εταιρείας παρακάμπτοντας προτάσεις μελετητών του ΙΓΜΕ.
Όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν αυθαίρετες επιλογές κατά κύριο λόγο του Προέδρου και τις οποίες καταγγέλλουμε δημόσια προκειμένου να πάρει θέση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεδομένου ότι η τοποθέτηση του εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί το σύνολο των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών.
Εμείς απαιτούμε την άμεση παραίτηση του ή την αντικατάσταση του από την πολιτική ηγεσία.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΡΑΣΟΣ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΙΓΜΕ ΜΕ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ







                        Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                   

Χ. Σμυρνιώτης                                                           Ε. Αραπογιάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια: