11 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση 11/6/2014


                                                        Αχαρνές, 11/06/2014

                                                                                                                   Α.Π.          63/7
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΘΕΜΑ: ΕΡΤ 1 ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ, ΙΓΜΕ 2 ½ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!

Σαν σήμερα η Συγκυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με το Διάγγελμα Κεδίκογλου έριξαν μαύρο στην ΕΡΤ, κάτι που δεν είχε τολμήσει ούτε η Χούντα!
Το κλείσιμο ενός δημόσιου φορέα, όπως η Δημόσια Τηλεόραση, ήταν η τελική δήλωση νομιμοφροσύνης της Συγκυβέρνησης προς την Τρόικα και 2.600 εργαζόμενοι που απολύθηκαν ήταν ο φόρος – αίματος των εργαζομένων του Δημοσίου προς τον Μινώταυρο της Ε.Ε., του ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Και αν στην περίπτωση της ΕΡΤ είχαμε την ακραία έκφραση της βάρβαρης Κυβερνητικής Πολιτικής προς κάθε τι Δημόσιο, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ξήλωμα της ΕΡΤ είχε ξεκινήσει από το 2010 όπου με τη συνδικαλιστική ανοχή των κυρίαρχων παρατάξεων είχε ήδη απομακρυνθεί και απολυθεί  (οι συμβασιούχοι) το μισό προσωπικό.
Σήμερα ένα χρόνο μετά, μετράμε χιλιάδες απολυμένους στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Με απολυμένους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, στα Πανεπιστήμια, στο ΙΚΑ. Στις ηρωικές καθαρίστριες εφαρμόστηκε η πολιτική του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ όπου πρωταγωνιστούν οι Κυβερνητικοί εταίροι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και που /οι αντίστοιχες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με εξαίρεση αυτές των καθαριστριών, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων μη συντονίζοντας έγκαιρα τον αγώνα τους.
Από την 4η Αυγούστου 2011 (ημερομηνία τις Μεταξικής Δικτατορίας) που οι 11 φορείς της Επιτροπής Πάγκαλου, μεταξύ των οποίων η ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ δημιούργησαν το Συντονιστικό, που με εξαίρεση την ΕΡΤ, ακύρωσε στην πράξη τις εφεδρείες που οδηγούσαν στις απολύσεις.
Οι Διοικήσεις του ΙΓΜΕ (αρχικά Παπαβασιλείου και στη συνέχεια Κωστόπουλος), προώθησαν και προωθούν την Πολιτική της de facto κατάργησης του Ερευνητικού Φορέα ΙΓΜΕ μέσω του εκτρώματος που λέγεται ΕΚΒΑΑ και της ραγδαίας βιολογικής συρρίκνωσης.
Αντί να αξιοποιήσουν των αγώνα των εργαζόμενων για την ανασύσταση του ΙΓΜΕ ως του μοναδικού φορέα της Γεωεπιστημονικής έρευνας στη χώρα, στην αρχή με την υπογραφή της Κ.Υ.Α. και στη συνέχεια τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την προσπάθεια υλοποίησης της έχουν οδηγήσει ένα ιστορικό παραγωγικό φορέα στην παρακμή, ενώ υπάρχει ερευνητικό αντικείμενο.
Στον αντίποδα της λογικής του συμβιβασμού ή του μικρότερου κακού, το Συνδικάτο έδινε και δίνει τη μάχη της υπεράσπισης και ανασύστασης του ΙΓΜΕ, ως φορέα έρευνας του Ορυκτού Πλούτου, αλλά και την μάχη της καθημερινότητας για τα μεγάλα (προσλήψεις, Εθνική, 5ετίες, ΕΣΣΕ) αλλά και τα μικρότερα προβλήματα, ανθυγιεινό,  μηχανογραφικό, εκτός έδρας και φορολόγηση του κ.α).
Στον αγώνα αυτό δεν ήμασταν πάντα όλοι μαζί, αφού η ηγεσία του ΣΕΠ έδινε τον αγώνα των στενών προσωπικών ή και συντεχνιακών συμφερόντων ορισμένων κατηγοριών εργαζόμενων. Σιγοντάριζαν διαχρονικά όλες τις Διοικήσεις με στόχο την προώθηση των δικών τους παιδιών, για την εξασφάλιση επιδόματος θέσης, για την εκτέλεση προνομιακών εκτός έδρας, τη μελλοντική διασφάλιση των «ερευνητικών μπόνους». Παράλληλα, συναινούσαν στο κυνήγι των αντιπάλων που ήταν μέλη και στελέχη του Συνδικάτου ή όσων δεν κάνανε τα στραβά μάτια στις παρατυπίες της Διοίκησης.
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα που ενώ η Ακαδημαϊκή Κοινότητα (Πανεπιστήμια, Πολυτεχνεία), τα Επιστημονικά Επιμελητήρια (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ), και η Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρειες και Δήμοι), διεκδικούν την ουσιαστική επανασύσταση και εύρυθμη λειτουργία του ΙΓΜΕ (με ικανό αριθμό προσωπικού, προσλήψεις νέων συναδέλφων, λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο), η Διοίκηση συνεχίζει να προωθεί ένα απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα και ο “ΣΕΠ” να ανακαλύπτει τώρα την ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ, αφού φρόντισε να διορίσει τον κατάλληλο Πρόεδρο!
Σήμερα που η Πολιτική της λάσπης και του τρόμου σε βάρος των εργαζόμενων του ΕΚΒΑΑ και ιδιαίτερα της ΔΥΠΑΝ είχε το πρώτο θύμα με τη “ψυχολογική εκτέλεση” νέας συναδέλφου (που η Διοίκηση το αναφέρει ως εργατικό “συμβάν”), σήμερα που εκκρεμούν όλες οι διεκδικήσεις μας (μέχρι και τα δρομολόγια των Πούλμαν, την αναίτια φορολόγηση του εκτός έδρας 2013, το κατασκηνωτικό κ.α.), χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των εργαζόμενων και αξιοπρεπής αγωνιστική απάντηση.
Με αυτήν την έννοια, καλούμε όλους τους συναδέλφους σήμερα στις 19:00 στην ΕΡΤ για να   βροντοφωνάξουμε ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΓΜΕ
Παλεύουμε ώστε το ΜΑΥΡΟ της ΕΡΤ και της ζωής μας να γίνει ένα ποτάμι οργής και αγανάκτησης που  θα σαρώσει  τις Πολιτικές Κυβέρνησης και Τρόικας.


ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

         Ο Πρόεδρος                                 Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                   
 Χ Σμυρνιώτης                                                        Ε. Αραπογιάννης



Δεν υπάρχουν σχόλια: