02 Ιουλίου 2014

Ψήφισμα για το Ξεπούλημα της ΔΕΗ


                                                                                                                                          Αχαρνές, 2/07/2014

                                                                                                                   Α.Π.          74/6.2

                                                 ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ στην Γ.Σ. της 2/7/2014, αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ να στηρίξουν πολιτικά και συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), υλοποιώντας  τα σχέδια της ΕΕ και της Τρόικα προχωρά στην ουσιαστική διάλυση της ελληνικής οικονομίας, ξεπουλώντας τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας στους διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους. Η τελευταία επίθεση γίνεται στη ΔΕΗ με τη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Αν προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, αυτό θα σημάνει ότι τα ιδιωτικά μονοπώλια θα ελέγχουν πλήρως τον τομέα του ηλεκτρισμού, το ρεύμα θα πάψει να είναι κοινωνικό αγαθό και θα μετατραπεί σε εμπόρευμα με συνέπεια να ακριβύνει και να γίνει ασύμφορο για τους φτωχούς και μικρομεσαίους πολίτες της χώρας.
Η ΔΕΗ μαζί με τα ΕΛΠΕ, αποτελούν την ενεργειακή βάση της χώρας και θα έπρεπε να βρίσκονται υπό κρατικό και κοινωνικό έλεγχο προκειμένου να προχωρήσει η οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού.

Καλούμε τους συναδέλφους να συστρατευτούν με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό στο παναττικό συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 19:00, έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, Χαλκοκονδύλη 30.  Προσυγκέντρωση στις 18:45 στη γωνία Πατησίων και Βεραντζέρου 


                                              

                                                    ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: