06 Μαΐου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Αχαρνές, 5-5-2016
ΑΠ 79/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά από τις διαπραγματεύσεις της με τους “θεσμούς” υπέκυψε και αυτή όπως οι προηγούμενες καταθέτοντας το Ν/Σ λαιμητόμο για το ασφαλιστικό και τη φορολογία για ψήφιση μέσα στο Σαββατοκύριακο προκειμένου με τον πιο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο να επιβάλλει την πολιτική της στον λαό.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι όπως όλες οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ που συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και το ΠΟΤΑΜΙ που όλοι μαζί ψήφισαν τον Αύγουστο το 3ο μνημόνιο δεν διστάζουν στο όνομα του ΕΥΡΩ και της “ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ των επιχειρηματικών ομίλων”  να σφαγιάζουν απροκάλυπτα τον λαό καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας

Οδηγούν τον λαό μας στην παραπέρα φτώχεια και εξαθλίωση, αφού οι επιπτώσεις (τουλάχιστον 5 δις επιπλέον περικοπών και φόρων) προστίθενται στις συνέπειες από τα δύο προηγούμενα μνημόνια (της φτωχοποίησης κατά 25% του λαού μας), που δήθεν θα καταργούσε, ενώ παράλληλα με προληπτικά μέτρα ή αυτόματους κόφτες ετοιμάζουν άλλα 3 δις επιπλέον μέτρα με περικοπές μισθών και απολύσεις στο Δημόσιο

Το ασφαλιστικό μας αγγίζει όλους!

Εργαζόμενους νέους και παλιούς, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα και ο σφαγιασμός των συντάξεων έχει ορίζοντα το 2060 με βάση τα στοιχεία της αναλογιστικής μελέτης που κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός (ΑΝ)εργασίας.
Το νέο ασφαλιστικό χτυπά κύρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους!
Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ και η 15 ετία δηλ τα 4.500 ένσημα. Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%.

Ο επανυπολογισμός των συντάξεων, ο υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο του εργασιακού βίου, η νέα σφαγή στις επικουρικές συντάξεις, το τσάκισμα του ΕΚΑΣ μέχρι την πλήρη κατάργηση του, το χτύπημα στις αναπηρικές συντάξεις πλαισιώνονται με νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, με αυτόματους κόφτες συντάξεων!

Τα παραμύθια της συγκυβέρνησης προκαλούν οργή. Μειώνουν την συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δις φέτος και 900 εκ το 2017 – 2018 και μιλούν για αυξήσεις στις συντάξεις…!

Όλοι θα πληρώσουμε φόρους δυσβάσταχτους.

Φέρνουν νέα άγρια φορολογία με μείωση του αφορολόγητου, με αύξηση των πιο ληστρικών φόρων όπως του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση και τον ανεβάζουν στο 24% ) ακόμη και στο ρεύμα και το νερό! Την ίδια στιγμή προκλητικά φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και δεν θα είναι τα τελευταία!

Παζαρεύουν νέα μέτρα ύψους 3 δις ευρώ και όχι μόνο και έχουν συμφωνήσει για την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, την παράδοση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά, τους πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.

Συνάδελφοι, -ισσες

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 πμ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ

1886 - 2016
130 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην Απεργιακή Συγκέντρωση.
130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. που  συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο!
130 χρόνια μετά, με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή, να ικανοποιούνται οι ανάγκες του, στη χώρα μας υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. άνεργοι, ενώ στην ΕΕ πάνω από 18 εκ. άνθρωποι που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια! Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 62 άνθρωποι κατέχουν το 50% του ΑΕΠ ολόκληρου του πλανήτη!


Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων’

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματός μας, βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886 ως τη Θεσσαλονίκη του 1936 και την Καισαριανή του 1944, μέχρι τις μέρες μας!

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Είναι το δικό μας όπλο! Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Όλες και όλοι, την Κυριακή 8 Μάη, στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία Προσυγκέντρωση 10 π.μ. στην Κοραή

SOS Αύριο συζητείται το θέμα στην Βουλή η τροπολογία για το Εκτός Έδρας, προσλήψεις, προμήθειες στην κατ΄ άρθρο συζήτηση του Ν. για την Έρευνα Ένας ακόμη λόγος κινητοποίησης    




ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: