21 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21 - 6 – 2016

Αχαρνές, 21 - 6 – 2016

.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ

3ωρη Στάση Εργασίας αύριο Τετάρτη 22-06-2016 και διαμαρτυρία στο ΥΠΕΝ (Μεσογείων 119) στις 13.00

Μετά από τέσσερεις και πλέον μηνών αναμονής από την συνάντηση του Σωματείου με τον Υπουργό ΥΠΕΝ, ουσιαστικά κανένα από τα χρονίζοντα κρίσιμα εργασιακά και λειτουργικά θέματα δεν έχει επιλυθεί (προσλήψεις, νέα έργα ΕΣΠΑ, εκτός έδρας, εφάπαξ αποζημίωση κλπ). H Διοίκηση του ΙΓΜΕ, κυρίως ο Γεν. Διευθυντής, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την εφαρμογή των απαιτήσεων των μνημονίων χωρίς να προχωρά σε λύσεις κανενός προβλήματος (ακόμη και των πιο απλών), αφήνοντάς τα να επιδεινώνονται και οδηγώντας πρακτικά το Ινστιτούτο στο τέλμα και στην διάλυση.
Δεδομένου ότι για όλα αυτά τα θέματα ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΙΓΜΕ, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των προβλημάτων ανέλαβε την πρωτοβουλία να μεταφέρει στον Υπουργό (όπως ήδη έγινε) το αίτημα ΑΜΕΣΗΣ συνάντησης, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Παράλληλα καμία υπόσχεση για άμεσο ξεκίνημα των έργων του ΙΓΜΕ δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι για το ζωτικής σημασίας θέμα του δικαιώματος των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ, πρώην και νυν, στην εφάπαξ παροχή του ασφαλιστικού συμβολαίου της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει συνταξιούχους και εργαζόμενους εκδόθηκε η πρώτη διαταγή πληρωμής πολλών εκατοντάδων χιλιάδων € και ήδη κατατέθηκε στο ΙΓΜΕ ενώ οι επόμενες έπονται έως το τέλος του έτους, που συνολικά αναμένεται ότι θα πλησιάσουν τα τρία εκατομμύρια €, με άμεση προοπτική κατασχέσεων, βάζοντας σε κίνδυνο την ύπαρξη του ΙΓΜΕ.
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 3ωρη Στάση Εργασίας αύριο Τετάρτη 22-06-2016 και διαμαρτυρία στο ΥΠΕΝ (Μεσογείων 119) στις 13.00 προκειμένου να αναλάβει επιτέλους το Υπουργείο τις ευθύνες του, απέναντι στο ιστορικό Ινστιτούτο που αποτελεί μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τόπου προς όφελος του λαού.

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: