28 Ιουνίου 2016

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 28-6-2016


Αχαρνές, 28-6-2016

Α.Π. 116/6.2

                                           Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ


Ήδη συμπληρώνεται μια βδομάδα από την τελευταία δυναμική κινητοποίηση και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων και των συνταξιούχων του ΙΓΜΕ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην οποία ο Υπουργός αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να μας συναντήσει ο ίδιος διότι όπως είπε ο νομικός του σύμβουλος: δεν είχε τίποτα να μας πει… και η απάθεια του Υπουργείου συνεχίζεται..

Η συνάντηση που εδώ και μήνες ζητάμε για να αρχίσουν να δρομολογούνται λύσεις στα οξύτατα υπαρξιακά πλέον προβλήματα του ΙΓΜΕ, με βασικότερα:
·      Τις προσλήψεις νέου προσωπικού ούτως ώστε να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν και να διασωθεί η πολύτιμη τεχνογνωσία τους όσο είναι καιρός.
·      Την έναρξη των, ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας και την αξιοποίηση του ΙΓΜΕ, ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων του ΕΣΠΑ.
·      Την ουσιαστική αντιμετώπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, για τα οποία ήδη κατατέθηκαν κατασχετήρια, ενώ επίκεινται περισσότερα, με άμεσο κίνδυνο για το ΙΓΜΕ.
δυστυχώς διαρκώς μετατίθεται σε ένα αόριστο μέλλον.

Όλα τα θέματα παραμένουν σε τέλμα, καθιστώντας, ήδη για έναν ολόκληρο χρόνο, κενό γράμμα τη θεσμική επανασύσταση του ΙΓΜΕ!

Για όλους αυτούς τους λόγους το Σωματείο των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ παραχωρούμε την Πέμπτη 30/6/2016 και ώρα 12:00 συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, 3ης Σεπτεμβρίου 48 Β 6ος όροφος, προκειμένου να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό και να καταγγείλουμε την αδιαφορία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την ουσιαστική αναγέννηση του ΙΓΜΕ.

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη 29/6/2016, το προεδρείο του Συνδικάτου θα επιδιώξει συνάντηση, για πολλοστή φορά, με τον Υπουργό, ελπίζοντας ότι αυτήν τη φορά θα ανταποκριθεί θετικά.

                               Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 ΤΟ ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: