07 Σεπτεμβρίου 2016

Συμπαράσταση από την Ο.Μ.Ε.

Αρ. Πρωτ:213                                                                  Αθήνα, 6/9/2016

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
        Η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας εκφράζει τη πλήρη στήριξη στο Συνδικάτο του ΙΓΜΕ απέναντι στη πρωτοφανή πρόσφατη δικαστική απόφαση δίωξης του Προεδρείου του για αγωνιστικές κινητοποιήσεις καταδικάζοντάς τους σε 6μηνη φυλάκιση με τη χαλκευμένη κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης, ενώ για τις ίδιες κατηγορίες είχε αθωωθεί σε τρείς προηγούμενες δίκες.
     Οι εργαζόμενοι με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις της Γ.Σ., είχαν προχωρήσει σε λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό, γιατί η Διοίκηση του ΙΓΜΕ το 2009 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα, δεν δρομολογούσε εγκεκριμένες προσλήψεις, μπλοκάριζε έργα του ΕΣΠΑ, αρνιόταν να διασφαλίσει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Εθνικής αν και υπήρχε Υπουργική Απόφαση ενίσχυσης του από τα έργα υπέρ τρίτων και απόφαση του ΟΜΕΔ.
    Παράλληλα, ακόμη και σήμερα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες αλλά και μετέπειτα διοικούντες, εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).
     Η βιομηχανία διώξεων κατά παντός  εργαζομένου που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του συνεχίζεται ασταμάτητα, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Η δικαιοσύνη είναι τυφλή (και κουφή) όταν οι εργάτες διεκδικούν τη πληρωμή των μισθών τους, το δικαίωμά τους στη δουλειά. Από την άλλη στηρίζει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων όταν  99 στις 100  απεργίες κηρύσσονται παράνομες και οι εργοδότες προχωρούν σε ρεσιτάλ ασυδοσίας με τη κάλυψη Δικαστηρίων, Κυβερνήσεων και ΜΑΤ.
      Η τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δυστυχώς συνεχίζονται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρόλο που η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση ήταν δίπλα στους εργαζομένους και στήριζε τους αγώνες τους.
      Καλούμε τα Συνδικάτα την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9:00 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπίδων να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των εργαζομένων του Συνδικάτου ΕΚΒΑΑ.
                                              Η τρομοκρατία δε θα περάσει.
§  Οι αγώνες δε σταματούν με καταδίκες εργαζομένων.
§  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τη σημερινή Κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα δικαιώνει τους Συνδικαλιστές οι οποίοι σέρνονται στα δικαστήρια για τους αγώνες τους.


                     ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: