19 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/10/2016

                                                                   Αχαρνές  19/10/2016
Α.Π. 172/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, βρίσκονται εδώ και ένα μήνα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με Ομόφωνη Απόφαση έκτακτης Γ.Σ., αφού ένα και πλέον χρόνο μετά την επανίδρυσή του, ουσιαστικά κανένα σχεδόν από τα χρονίζοντα προβλήματα του Ινστιτούτου δεν αντιμετωπίζεται (προσλήψεις, χρηματοδότηση της Γεωλογικής Χαρτογράφησης και της Γεωπληροφορικής, σαλαμοποίηση έργων ΕΣΠΑ, έκτακτη χρηματοδότηση προς αποφυγή κατασχέσεων από εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, εφάπαξ αποζημίωση της Εθνικής, ανθυγιεινό, εφαρμογή νομοθεσίας για απασχόληση σε έργα πεδίου, κ.α.).
Δείχνοντας όπως πάντα καλόπιστη διάθεση συνεννόησης οι εργαζόμενοι ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις, μετά τη δέσμευση της Διοίκησης για θετική αντιμετώπιση των τελευταίων και ιδιαίτερα κρίσιμων προβλημάτων που είχαν προκύψει (περικοπές αποδοχών, μετακινήσεις υπαίθρου, κλπ).
Η συνέχεια όμως δεν συνοδεύτηκε από καμιά ουσιαστική ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Αντίθετα ακόμα και η όποια προοπτική επίλυσής τους υπονομεύεται συστηματικά από την αντεργατική τακτική του Γενικού Διευθυντή, με την ανοχή ή και την ευλογία του Προέδρου του ΔΣ, οι οποίοι με ανύπαρκτα δικονομικά τερτίπια αθετούν στην πράξη τις δεσμεύσεις τους για κάθε προοπτική λύσεων θετικών για το ΙΓΜΕ και τους εργαζόμενους.
Την ώρα που δικαστικές εφετειακές αποφάσεις, αλλά και η ίδια η Νομική Υπηρεσία του ΙΓΜΕ αναγνώρισαν την παρανομία της περικοπής αποδοχών, που πρώτη εφάρμοσε η προηγούμενη τροϊκανική διοίκηση του ΙΓΜΕ, μας είναι αδιανόητη η πιθανότητα αυτή η τακτική της ηγεσίας της Διοίκησης του ΙΓΜΕ να έχει την πολιτική κάλυψη της ηγεσίας του εποπτεύοντος Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.
Μπροστά σ’ αυτή την αδιάλλακτη και παρελκυστική συμπεριφορά των επικεφαλής του ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από σήμερα 19-10-2016, με άμεση λειτουργική κατάληψη του ΙΓΜΕ, και τρίωρη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο Πέμπτη, 20-10-2016, και ώρα 13:00, στο ΥΠΕΝ Μεσογείων 119.
Καλούμε τον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη για άμεση υλοποίηση της συνάντησης που εδώ και ένα μήνα ζητούμε, απαιτώντας να δοθούν επιτέλους ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του ΙΓΜΕ που δεσμεύτηκε να δρομολογήσει και που  καθημερινά μεγαλώνουν απειλώντας τη λειτουργία ακόμα και την ύπαρξη του ΙΓΜΕ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΓΜΕ
Καλούμε τα Συνδικάτα, τους συνεργαζόμενους με το ΙΓΜΕ φορείς και όλο το λαό να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα μας για την ουσιαστική αναγέννηση του ΙΓΜΕ και όλα τα ΜΜΕ να προβάλλουν τον αγώνα μας.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: