ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

16 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 16/11/2016


                                                              Αχαρνές 16-11-2016
                                           Α.Π. 193/7                                                                                                      

   ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανονατοϊκή φασιστική χούντα, ΕΝΩΣΕ λαό και νεολαία σε κοινούς στόχους και οράματα: για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που παραμένουν ΕΠΙΚΑΙΡΑ.

Έξι χρόνια τώρα, με τα βάρβαρα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που επέβαλλαν δια μέσου των Μνημονίων όλες οι Κυβερνήσεις, σε πλήρη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, οδήγησαν το λαό μας στην υποδούλωση της ανέχειας και της ανεργίας και, με την απειλή ενός 4ου μνημόνιου, συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκη πολιτική της αιώνιας λιτότητας και του ξεπουλήματος της εθνικής μας περιουσίας για 99 χρόνια (αεροδρόμια, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Υπερταμείο).
Δυστυχώς, εκτός από την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν και στηρίζουν μαζί της το 3ο Μνημόνιο που το παρουσιάζουν σαν μονόδρομο, οι «κορυφαίες» συνδικαλιστικές οργανώσεις τύπου ΓΣΕΕ, λένε στην πράξη «ΝΑΙ σε όλα» καθώς συμβιβάζονται με τις κυβερνητικές πολιτικές και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ. Έτσι μετέθεσαν, την απεργία που έγκαιρα προωθούσαν συνδικάτα, ομοσπονδίες και Ε.Κ. για τις 24 Νοεμβρίου, για τις 8 Δεκεμβρίου με κίνδυνο να έχουν μέχρι τότε ψηφιστεί ….όλα τα νέα μέτρα, προκειμένου να τα προσφέρει η Κυβέρνηση ως θυσία στο σφαγείο του EUROGROUP της 5 του Δεκέμβρη.

Γι’ αυτό, σήμερα όσο πότε άλλοτε απαιτείται η Εργατική Τάξη και τα Συνδικάτα της να προχωρήσουν στην ανασύνταξη και την ενότητα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, για να αναδείξουν στρατηγικούς στόχους και τακτικές που θα εμπνεύσουν μαζικές και αποτελεσματικές αγωνιστικές απαντήσεις στη ντόπια ολιγαρχία του πλούτου, σε συνεργασία και συντονισμό με το ευρωπαϊκό και διεθνές εργατικό κίνημα.

Η φωτεινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συμπίπτει όμως και με την επίσκεψη στην χώρα μας του Πρόεδρου ΟΜΠΑΜΑ των  ΗΠΑ  που είναι υπεύθυνες για μια σειρά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους τόσο στην περιοχή μας όσο και στον πλανήτη, που δημιουργούν, εκτός σφαγές Λαών και, ατέλειωτες ροές των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων προσφύγων.

Τον αρχηγό μιας τέτοιας χώρας υποδέχεται τούτες τις μέρες, και μάλιστα με θέρμη, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το πολιτικό-οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας, δίνοντας μήνυμα ανοχής-συμμετοχής στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολιτικές των ΗΠΑ, με εθελόδουλο αντάλλαγμα μιά κάποια δήλωση υποστήριξής του για τη διευθέτηση του κοινωνικά παράνομου χρέους, που το ίδιο κατεστημένο φόρτωσε στον ελληνικό λαό.

Το ΝΑΤΟ μαζί με την ΕΕ και άλλους Ιμπεριαλιστές, αφού πρώτα «φρόντισαν» οργάνωσαν και όπλισαν την Αλ Καϊντα, τον ISIS και μια σειρά άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, για να αποκτήσουν «εχθρό», αφού στη συνέχεια αποσταθεροποίησαν τη βόρεια Αφρική και διέλυσαν τη Λυβίη, βομβαρδίζουν τώρα τους λαούς της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, και τόσες άλλες χώρες στον Πλανήτη σκορπώντας θάνατο και προσφυγιά. Και αχόρταγοι όπως είναι, δεν θα διστάσουν να ανάψουν φωτιά στην περιοχή μας για να διαφυλάξουν και διευρύνουν τα συμφέροντά τους. Φαίνεται πως αρχίζει να μην τους βολεύει ούτε καν η συνθήκη της Λωζάνης, γιατί θα ήταν αφελές να θεωρηθούν τυχαίες οι τελευταίες επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του «συμμάχου» μας στο ΝΑΤΟ, Εργογάν.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αναδεικνύουμε συστηματικά το ρόλο και τους σκοπούς τους. Να δυναμώνουμε κάθε μορφής σύγκρουση μαζί τους. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια εμποδίζοντάς τους να χρησιμοποιούν την Χώρα μας και τον Στρατό μας για τα πολεμικά «παιχνίδια» τους. Και γι’ αυτό και πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι στην Κυβέρνηση: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ που, για να τους υποστηρίξουν, επέβαλαν και στήριξαν την Χούντα των συνταγματαρχών στην Χώρα μας.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, το Συνδικάτο μας συνεχίζει να αγωνίζεται για έρευνα υπέρ του Λαού, για να μην πουλιέται ανεξέλεγκτα ο Ορυκτός Πλούτος της χώρας.

Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας του Νοέμβρη του ΄73 αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη. Δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, ταξική οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στις νέες μορφές των επιθέσεων των Επιχειρηματικών Ομίλων, των Τραπεζιτών και γενικότερα της ντόπιας και διεθνούς ολιγαρχίας του πλούτου και του μεγάλου Κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στους σχεδιασμούς για νέες μειώσεις μισθών, την φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
Οργανώνουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις με κάλυψη των απωλειών μας, για να μπεί φρένο στην ασυδοσία των απολύσεων, για άμεσα μέτρα προστασίας των Ανέργων, για να μην ευνουχήσουν τη συνδικαλιστική δράση βάζοντας χέρι στη λειτουργία των σωματείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην πορεία για την Αμερικανική Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη


Με συνέχεια των αγώνων τιμούμε τους νεκρούς μας

ΠΑΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ… Το ΔΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια: