ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

09 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ


Αχαρνές, 9-1-2017
Α.Π. 1/6.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Το Συνδικάτο ΙΓΜΕ συμπαρίσταται στον δίκαιο Αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται απαιτώντας την κατάργηση του δουλεμπορίου των εργολαβιών με την ταυτόχρονη ενσωμάτωση  όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Ο αγώνας τους αυτός εντάσσεται στο γενικότερο αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα του Ορυκτού μας Πλούτου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κερδίζουν αμύθητα ποσά με την εκμετάλλευση των εργαζομένων, που εργάζονται σε άθλιες συνθήκες εργασίας με πενιχρούς μισθούς.
Είναι αγώνας ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης (εργολαβίες, μπλοκάκια, ενοικίαση  κλπ) είτε εφαρμόζονται από το Δημόσιο, είτε από τους ιδιώτες εργοδότες, σε βάρος των εργαζόμενων που εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας με μισθούς που ανέρχεται στα 2/3 έως και το 1/2 του μισθού των μόνιμων (όπως συμβαίνει στην ΛΑΡΚΟ). Το υπόλοιπο ποσοστό είναι κέρδος των εργολάβων που δεν προσφέρουν τίποτα, αφού τα εργαλεία και οι υποδομές είναι της ΛΑΡΚΟ.
Οι κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή, από κοινού με την ΕΕ και όλα τα κόμματα που την υπερασπίζονται, εντάξανε τη ΛΑΡΚΟ καταρχήν στο ΤΑΙΠΕΔ και σήμερα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Σε αυτή την κατεύθυνση απαξιώνουν την επιχείρηση με τη διόγκωση των χρεών της επιχείρησης, με την άρνηση επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό της , με τη συρρίκνωση του προσωπικού της και την αύξηση των εργολαβιών, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τους όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου προκειμένου να ξεπουληθεί σε ξένους ή ντόπιους επιχειρηματίες. Και όλα αυτά γίνονται αδιαφορώντας για τη στοιχειώδη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας και των όρων που αφορούν την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ που βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διατήρηση του Ινστιτούτου και το μη ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου της χώρας συμπαρίστανται στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στους εργολάβους της ΛΑΡΚΟ και θα στηρίξουν με κάθε τρόπο την 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 10 & 11/01/2017 που κήρυξε το κλαδικό Συνδικάτο Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας στο οποίο συσπειρώνονται.
 Αντιπροσωπεία του Συνδικάτου ΙΓΜΕ θα παραβρεθεί στην μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 11/01/2017 στις 12:00 το μεσημέρι στην Πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: