20 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-02-2017 Α.Π. 24/6.2

Αχαρνές, 20-02-2017
Α.Π. 24/6.2

 

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ


Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ με απόφαση της Έκτακτης ΓΣ αποφάσισαν την συμμετοχή τους ν στο Συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη στις 6.30μμ στην Ομόνοια, προκειμένου να συμβάλλουν στο μέτωπο ΑΓΩΝΑ που απαιτείται για να αποκρουστούν τα νέα  αντεργατικά-αντλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει να φέρει η Κυβέρνηση με τον μπαμπούλα της “αξιολόγησης” για την υπογραφή νέων συμφωνιών με τους «θεσμούς»,.
Στόχος Θεσμών, Κυβέρνησης και ΣΕΒ να τσακίσει ακόμη περισσότερο τους μισθούς τις συντάξεις, αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα. Μας ετοιμάζουν ακόμη πιο χαμηλούς μισθούς και συντάξεις ( 200-300 ευρώ) και ακόμη χειρότερες ελαστικές σχέσεις εργασίας με τους συνεχείς κόφτες.
Τόσο η σημερινή Κυβέρνηση όσο και όσα κόμματα συμμετείχαν στις προηγούμενες κυβερνήσεις με του συνοδοιπόρους τους, έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο γύρο επίθεσης με μέτρα, που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία με το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, την παγίωση των αιματοβαμμένων πρωτογενών πλεονασμάτων. Σε όλο αυτό το σκηνικό συμβάλλουν, ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις που απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα και το διατυπώνουν ξεκάθαρα στο Εβδομαδιαίο Δελτίο των βιομηχάνων. Διαβάζουμε πως "χρειαζόμαστε ένα ελληνικό μνημόνιο Plus, που θα ξεπερνάει το manual (εγχειρίδιο) των δανειστών".
Με τις θυσίες που επιβάλουν στον Λαό, στο όνομα του Ευρώ, του «χρέους» και της «ανάπτυξης» θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Όλα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζιτών. Χρέος των συνδικαλιστικών οργανώσεων που δεν υποκύπτουν στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό είναι η κλιμάκωση του και το πλάτεμα αγώνα με στόχο την αντίσταση και την ανατροπή.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ , ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: