03 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συμπαράσταση στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.


Αχαρνές, 03/03/2017 

Α.Π. 34/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συμπαράσταση στο ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Καταγγέλλουμε την συνειδητή και συνεχή πορεία υποβάθμισης του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. λόγω και οικονομικών προβλημάτων, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των ιδρυτικών φορέων του Ινστιτούτου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ). Είναι συνεχές, επίσης, το φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους (αυτή τη στιγμή φτάνει τους 4 μήνες), την ίδια στιγμή που βασικός εργοδότης τους είναι η ΓΣΕΕ.

Η Υποβάθμιση και η απαξίωση του έργου του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. θα επιδεινώσουν τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σε όλους τους εργασιακούς χώρους που μέχρι τώρα εκπαιδεύονταν από το Ινστιτούτο με επιμέλεια που έφεραν πολύ καλά αποτελέσματα στους χώρους εργασίας με καλά εκπαιδευμένες Επιτροπές Υ.Α.Ε. και Τ.Α.

Η υποβάθμιση του έργου του Ινστιτούτου συντελεί στην ακύρωση των καταστατικών σκοπών του και κατά συνέπεια στην ανεπαρκή έρευνα, πληροφόρηση, εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων, των ΕΥΑΕ, των σωματείων και ομοσπονδιών με βάση τις σημερινές ανάγκες πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων.

Δεδομένου ότι οι επιθεωρήσεις εργασίας δεν έχουν το αναγκαίο προσωπικό, που να επαρκεί για ουσιαστικό έλεγχο γεγονός η κατάσταση στους χώρους εργασίας είναι δραματική όσον αφορά στα θέματα ΥΑΕ αφού «περίπου κάθε 3 μέρες ένας εργαζόμενος πεθαίνει από εργατικό ατύχημα» ενώ χιλιάδες είναι τα εργατικά ατυχήματα.

Το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. είναι ένα πολύ σημαντικό συμβουλευτικό όργανο για την Εργατική Τάξη, το θεωρούμε κεκτημένο και θα πρέπει να αναβαθμιστεί με νομοθετική ρύθμιση.

Στον χώρο του ΙΓΜΕ έχουμε συνεχή συνεργασία με το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. από το 1999 με πολύ καλή εκπαίδευση των Ε.Υ.Α.Ε και Τ.Α. που μας βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό να εντοπίσουμε κινδύνους, να αποτρέψουμε ατυχήματα, να βελτιώσουμε τις συνθήκες Υ.Α.Ε. σε όλους τους χώρους του ΙΓΜΕ Πανελλαδικώς, καθώς και να καταγγείλουμε παραλήψεις η καθυστερήσεις από την εργοδοσία, αναγκάζοντας την να πάρει απαραίτητα μέτρα.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ συμπαρίσταται ενεργά στους εργαζομένους του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. και θα είμαστε αλληλέγγυοι μαζί τους στις διεκδικήσεις τους και απαιτούμε από την εργοδοσία του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. που είναι και το τριτοβάθμιο οργανό μας η ΓΣΕΕ, μαζί με ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕ και ΕΣΕΕ, να αναβαθμίσουν το Ινστιτούτο, να καταβάλουν άμεσα τα δεδουλευμένα 4 μηνών στους εργαζόμενους!


Το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: