03 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ Συνάντηση του ΔΣ της ΟΜΕ με τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ



Αρ. Πρωτ:269                                                                                          Αθήνα, 3 Μάρτη 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     
               
Συνάντηση του ΔΣ της ΟΜΕ με τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ .

Το ΔΣ της  Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας στα πλαίσια πρωτοβουλίας του νέου Προεδρείου της για επαφή με τους εργασιακούς χώρους των Σωματείων που είναι μέλη της,  πραγματοποίησε πρόσφατα συνάντηση (22.2.2017)  με τον Γενικό Διευθυντή του ΙΓΜΕ
 κ. Ρουσέτο Λειβαδάρο.

Το Προεδρείο της ΟΜΕ,  έθεσε τα θέματα που αφορούν το ΙΓΜΕ και τους εργαζόμενους όπως, το μη προχώρημα  των  Έργων του ΙΓΜΕ, των  προσλήψεων και  της καθυστέρησης στην έγκριση  του Εκτός Έδρας με αποτέλεσμα την μη  λειτουργία ακόμη και των έργων υπέρ τρίτων.
Παράλληλα έθεσε τα εργασιακά θέματα όπως το θέμα της αποζημίωσης των συναδέλφων συνταξιούχων και εν ενεργεία του συμβολαίου της ΕΘΝΙΚΗΣ, της παράνομης παρακράτησης των μισθών των εργαζόμενων πέραν του 25%  από την εφαρμογή του ενιαίου,  αφού ήδη υπάρχει απόφαση Αρείου Πάγου για τους ΟΤΑ, για την μη χορήγηση του Ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους το δικαιούνται, καθώς και της παράτασης του Νοσηλευτικό συμβολαίου.
 Ο Γεν Δ/ντης του ΙΓΜΕ απάντησε ότι για τα Έργα είναι ζήτημα διαδικασιών του ΥΠΕΝ και προβλέπεται να ξεκινήσουν σε 2 μήνες περίπου. Έθεσε δε την ανησυχία του επειδή η μη καταβολή των αποζημιώσεων σε όσους έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατασχέσεις στο ΙΓΜΕ και ενημέρωσε ότι ζήτησε από τη πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο θέμα μέσω εξωδικαστικής ρύθμισης  μέσω της επιτροπής που έχει συστήσει.
Για τις προσλήψεις είπε ότι περιμένει να προσληφθούν  45 εργαζόμενοι  μόνιμου προσωπικού, έστω   για το 2017, ενώ υπάρχει όμως πρόβλεψη για 65 εργαζόμενους μέσω των έργων του ΕΣΠΑ για 3-7 χρόνια με ΣΕΟΧ.
  Για τις παράνομες περικοπές των μισθών , το Νοσηλευτικό και το Ανθυγιεινό είπε ότι έχει πάρει θετικές αποφάσεις το ΔΣ του ΙΓΜΕ, καθώς επίσης και θετική απόφαση για να δοθεί θετική λύση από την μεσολάβηση του ΟΜΕΔ όπου έχει προσφύγει το Συνδικάτο ΙΓΜΕ, ενώ για το εκτός έδρας είπε ότι χρειάζεται να εκδοθεί ΚΥΑ που καθυστερεί με σοβαρές επιπτώσεις σε σημαντικά προβλήματα όπως είναι κατολισθήσεις και άλλα γεωλογικά φαινόμενα έκτακτης ανάγκης
Τόνισε τέλος  ότι παρότι συμφωνεί να λυθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα, δεν μπορεί να πάρει απόφαση και να υπογράψει μόνος του όλα αυτά τα θέματα αν δεν έχει πολιτική και νομική κάλυψη, φοβούμενος τις δικαστικές συνέπειες.
Το Προεδρείο της ΟΜΕ,  του ζήτησε άμεσες και  γενναίες αποφάσεις για την επίλυση όλων των προβλημάτων του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, γιατί σαν εργαζόμενοι, αρκετά πληρώσαμε μια κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε στο ελάχιστο.
Η ΟΜΕ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων του ΙΓΜΕ και θα υποστηρίξει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΓΜΕ σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ήδη έχει πάρει απόφαση από Γενική Συνέλευση για την επίλυση όλων των προβλημάτων του ΙΓΜΕ, τονίζοντας ότι  η επανίδρυση του ΙΓΜΕ, οφείλεται κατά κύριο λόγο στους Αγώνες των Εργαζομένων.



                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Μ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: