12 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ ΠΡΟΣ ΕΚΑ ΟΜΕ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12/5/2017


Αχαρνές, 12 - 5 – 2017
Α.Π. 77 / 6.3

ΠΡΟΣ:          Υπουργείο Εργασίας
ΚΟΙΝ.:          ΓΣΕΕ
                        ΕΚΑ
                        ΟΜΕ

Κυρία Υπουργέ,

Ένα ιστορικό Ινστιτούτο όπως το ΙΓΜΕ βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους διοικητικοοικονομικής διάλυσης με ευθύνη του Υπουργείου Π.ΕΝ..
Δεδομένου,
  • ότι σε προηγούμενη τριμερή που έγινε με πρωτοβουλία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου σας προκειμένου έγκαιρα να διευθετηθεί το θέμα των οικονομικών υποχρεώσεων του ινστιτούτου προς συνταξιούχους, δεν υπήρξε αποτέλεσμα οδηγώντας τους δικαιούχους σε κατασχέσεις,
  • ότι συνέπεια αυτής της κατάστασης στο ΙΓΜΕ, από το τέλος του Μάρτη το Ινστιτούτο παραμένει χωρίς Διοίκηση και οι εργαζόμενοι για δεύτερο μήνα απλήρωτοι, με δυσοίωνη προοπτική και για την μισθοδοσία του Ιουνίου,
ζητάμε να ασκήσετε την εκ του νόμου αρμοδιότητα σας για την ΑΜΕΣΗ διενέργεια τριμερούς συνάντησης, προκειμένου να διευθετηθεί άμεσα η μισθοδοσία του προσωπικού και να αποκατασταθεί εν τέλει η εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου.
Προσβλέποντας και στη δική σας πολιτική ευαισθησία, ανάλογη των εκάστοτε Υπουργών Εργασίας στις περιπτώσεις απλήρωτων εργαζομένων, ευελπιστούμε στην ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πρόσθετη πληροφορία. 

 


Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Μπάτης



         Γιάννης Μαυρογιάννης

Αχαρνές, 12 - 5 – 2017

Α.Π. 78 / 6.3

ΠΡΟΣ: ΓΣΕΕ

ΕΚΑ

ΟΜΕ

Συνάδελφοι,
Η πολιτική της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πορεία των προηγουμένων μνημονιακών Κυβερνήσεων, έχει οδηγήσει το ιστορικό Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών στην διάλυση.

Επί δυο μήνες το ΙΓΜΕ είναι χωρίς Διοίκηση και οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό.

Οι εργαζόμενοι με συνεχείς κινητοποιήσεις πιέζουν για την άμεση επαναλειτουργία του Ινστιτούτου, την καταβολή των δεδουλευμένων και την ικανοποίηση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του Ινστιτούτου, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν τελεσίδικες αποφάσεις αποζημιώσεων προς τους συνταξιούχους του ΙΓΜΕ.

Στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών ενεργειών μας ζητάμε από τον Υπουργό Εργασίας να προχωρήσει σε ΑΜΕΣΗ παρέμβαση με την διενέργεια τριμερούς.

Παρακαλούμε για ανάληψη πρωτοβουλιών και από μέρους σας προκειμένου να συνδράμετε ουσιαστικά στον αγώνα μας

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πρόσθετη πληροφορία.



Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτρης Μπάτης

Γιάννης Μαυρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: