06 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΙΓΜΕ 5/5/2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Τόλιος: «Να σταματήσει η απαξίωση του ΙΓΜΕ. Η στήριξη και αναβάθμιση του, ουσιαστικό στοιχείο στην οικονομική ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας»
Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος ΠΓ της ΛΑΕ και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής, χαιρετίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την πολιτική της έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το ΙΓΜΕ που για δεύτερο μήνα βρίσκεται χωρίς διοίκηση, οι εργαζόμενοι χωρίς μισθό και σε ουσιαστική παράλυση οι δραστηριότητες του. Η στήριξη και αναβάθμιση του ΙΓΜΕ, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην οικονομική ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, στις γεωλογικές χαρτογραφήσεις, γεωθερμία, υπόγεια ύδατα, ορυκτούς πόρους κά».
Στη συνέχεια στη συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζόμενων (συνδικάτου ΙΓΜΕ και Ομοσπονδίας) με τη Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα. Χρ.Μπαριτάκη, ο Γιάννης Τόλιος, επεσήμανε - και ως πρώην Γ.Γ. Βιομηχανίας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης - «την ανάγκη να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση στα προβλήματα του ΙΓΜΕ, που εκτός των άλλων αγγίζει την επιβίωση άνω των 200 εργαζόμενων και των οικογενειών τους». Αν και η Γ.Γ. δήλωσε ότι υπάρχει βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης για διατήρηση του ΙΓΜΕ, διάχυτη είναι η ανησυχία ότι υπάρχουν σχέδια ουσιαστικής συρρίκνωσης αν όχι πλήρους διάλυσης του. Κατά συνέπεια η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποτελεί τη μόνη ελπίδα που μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια απαξίωσης του.
Ο Γ.Τόλιος εξέφρασε προς τους εργαζόμενους, την αμέριστη συμπαράσταση της ΛΑΕ στον αγώνα τους, για ενίσχυση και αναβάθμιση του ρόλου του ΙΓΜΕ.
.

Το Γραφείο Τύπου                                                         5/5/2017



Δεν υπάρχουν σχόλια: