04 Μαΐου 2017

Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, στις 11:30 π.μ., στον 7ο όροφο του Ε.Κ.Θεσσαλονίκης


Αχαρνές, 3-5-2017
Α.Π. 62/6.2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΓΜΕ


Διανύουμε τον δεύτερο μήνα που το ΙΓΜΕ βρίσκεται χωρίς Διοίκηση, μετά την παραίτηση της προηγούμενης λόγω της δέσμευσης όλων των τραπεζικών λογαριασμών του ΙΓΜΕ για την υλοποίηση τελεσίδικων δικαστικών εφετειακών αποφάσεων βάσει προηγούμενης αμετάκλητης απόφασης Αρείου Πάγου, για τη μη καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην εργαζόμενους του Ινστιτούτου, χωρίς ακόμη να έχει υπάρξει διορισμός νέας, αλλά και χωρίς το εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δεσμεύεται ούτε καν σε ένα στοιχειώδες χρονοδιάγραμμα αντιμετώπισης.
Και ενώ η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ όφειλε να έχει ήδη προωθήσει την στελέχωση του φορέα με νέο προσωπικό (μόνιμο και ΙΔΟΧ) και την έναρξη εκτέλεσης των ερευνητικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, όλα τα έργα του ΙΓΜΕ υπέρ τρίτων (πχ γεωθερμία στην Ηράκλεια Ν. Σερρών) έχουν πλέον σταματήσει, όπως και κάθε δραστηριότητα σχετική με τις τεχνικές και περιβαλλοντικές αρμοδιότητες του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα να εκτίθεται στους φορείς που του αναθέτουν ερευνητικά έργα.
Ταυτόχρονα, το ΙΓΜΕ προγραμμάτισε και αναμένει την έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ 2014-2020(2023), συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000€ που όμως και αυτή καθυστερεί (Ορυκτοί Πόροι, Γεωθερμία, Καταστροφικά Γεωλογικά Φαινόμενα, Υπόγεια Ύδατα, Γεωλογικές Χαρτογραφήσεις, Ανοιχτά Ψηφιακά Δεδομένα), σημαντικό μέρος των οποίων αφορά τη Βόρεια Ελλάδα.
Με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί για τα άμεσα επείγοντα θέματα:
  • Διορισμού Διοίκησης στο ΙΓΜΕ με τη παράλληλη αποδέσμευση των λογαριασμών του.
  • Μισθοδοσίας των εργαζόμενων που τρέχουν τον δεύτερο μήνα απλήρωτοι.
  • Καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους με βάση τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων.
  • Επαναλειτουργίας των ερευνητικών έργων που αφορούν φορείς αλλά και του νέου ΕΣΠΑ, όπως και της στελέχωσης του Ινστιτούτου.
Μπροστά σ’ αυτή την αδράνεια της κυβέρνησης, το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ προχωρούν σε Συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 8-5-2017 και ώρα 11:30 πμ, στην αίθουσα Τύπου, στον 7ο όροφο, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας αναλυτικά για το έργο του ΙΓΜΕ στη Βόρεια Ελλάδα, την κατάσταση του Ινστιτούτου, που το εμποδίζει να ανταποκριθεί στο σημαντικό του ρόλο, καθώς και για τις προτάσεις των εργαζόμενων για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας και χρηματοδότησης του Ινστιτούτου.


Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: