08 Μαΐου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ από τα Δ.Σ του Ε.ΣΥ.Ν και της Ο.Γ.Ε στους εργαζόμενους του Συνδικάτου ΙΓΜΕ






Χριστίνα Στύλιου
Εκπρόσωπος Ο.Γ.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τα Δ του Ε.ΣΥ και  της  Ο.Γ εκφράζουν  τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Συνδικάτου ΙΓΜΕ ,οι οποίοι  βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποκατάσταση μισθολογικών και θεσμικών περικοπών που με πρόσχημα την κρίση υλοποιούνται απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
Η απαξίωση από τις εκάστοτε και τη σημερινή κυβέρνηση των λειτουργικών αναγκών του ΙΓΜΕ, διευκολύνει την  δράση ιδιωτών για την εκμετάλλευση των παραγωγικών πηγών και του ορυκτού πλούτου της χώρας μας .Εντάσσεται στη διαρκή υποβάθμιση της έρευνας με τη μείωση κονδυλίων και τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγώντας τα ερευνητικά κέντρα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα παράγουν  εμπορικό προιόν σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων. 

Συμπαρατασσόμαστε με το αίτημα οικονομικής κάλυψης του ΙΓΜΕ απο τον τακτικό κρατικό προυπολογισμό για την κάλυψη μισθολογικών και λειτουργικών αναγκών, με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,για να προχωρήσει το ερευνητικό έργο προς όφελος του λαού και όχι για εμπορική εκμετάλλευση.


Eυχαριστούμε εσάς που είσαστε απόψε εδώ να μεγάλο ευχαριστώ στη Λ.Ε και την ΕΠ.ΑΝ. του Κορ.που για 3η φορά συμβάλλουν στις εκδηλώσεις μας με την πολιτιστική τους παρέμβαση,αλλά κυρίως να ευχαριστήσουμε τους οικοδεσπότες μας το διοικητικό προσωπικό   του ΙΓΜΕ και ιδιαίτερα τον κ. Δρυμωνίτη απο τη Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠ.ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΗΣ ,για την παραχώρηση της αίθουσας.Οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα, αντιδρώντας στην   απαξίωση του ερευνητικού του έργου,που διαχρονικά σχεδιάζεται απο τις
προηγούμενες κυβερνήσεις τακτική που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση, πράγμα  που η σημερινή κυβέρνηση  προσπαθεί να υλοποιήσει  παραδίδοντας για ιδιωτικό όφελος , ένα τόσο σημαντικό ερευνητικό κέντρο ,το οποίο έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για τη γνώση του ορυκτού πλούτου, των ενεργεικών πηγών, των υδάτινων πόρων,την προστασία υποδομών απο κατολησθήσεις και γεωλογικά φαινόμενα της χώρας.
Η Ετήσια Εκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον έλεγχο των Ναρκωτικών 2016 εστιάζει στις γυναίκες εξαρτημένες οι οποίες αποτελούν το 1/3 των χρηστών παγκοσμίως ,ποσοστό που αυξάνειται διαρκώς στις νεότερες ηλικίες ξεκινώντας με κατάχρηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων (πολλές φορές χωρίς συνταγή)επειδή βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγαλύτερες δυσκολίες απ' ότι οι άντρες ,καθώς με αφορμή την καπιταλιστική κρίση και πρόσχημα την ισότητα των φίλων, βαθαίνει  η  ανισοτιμία σε όλους τους τομείς της ζωής της σε μια κοινωνία που τοεπικεντρό της το κέρδος ορίζει τις εγασιακές σχέσεις και τις κοινωνικές παροχές εκπρόσωπος της ΟΓΕ θα μιλήση..για όλα αυτά....


"Η διαθεσιμότητα η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας αυξάνουν την κατανάλωσή της."Η επιστημονική άποψη του ΚΕΘΕΑ. Η ενορχηστρωμένη εκστρατεία γύρω απο΄τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που επιχειρείται από την σημερινή κυβέρνηση, εναρμονίζοντας τα βήματά της σύμφωνα με το πλαίσιο της Ε.Ε για το ζήτημα αυτό, έχει σαν αποτέλεσμα τον παροπλισμό των νέων ανθρώπων από τη κοινωνική ζωή ,αφού σύμφωνα με τα στοιχεία από τα ΔΙΕΘΝΉ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ για τα ναρκωτικά ,όπου εφαρμόζεται, αυξάνεται η εγκληματικότητα και διαιωνίζεται η εξάρτηση και ο κοινωνικός αποκλεισμός των εξαρτημένων με την κοινωνική ανοχή.Το Ε.ΣΥ.Ν ιδρύθηκε το 1980 και παρακολουθεί και μελετά το φαινόμενο της παραγωγής διακίνησης και χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.
Για το ρόλο και τη δράση του θα μιλήσει ο Πρόδρεος. Α.Θεοχαρίδης του παραρτ.,και μια ενδιαφέρουσα ανάλυση για τις απόψεις των μαθητών για τα ναρκωτικά απο σχολεία του Δήμου μας που το Ε.ΣΥ.Ν,έκανε περέμβαση θα μας μεταφέρει η ΓΡ.Γ.Ρένεση

Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός και η τέχνη αποτελούν μέσο γνώσης και επικοινωνίας,του περίγυρου,απαντούν στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και βοηθούν  στη ανάπτυξη της συνείδησης για τη κοινωνία που ζούμε και για την κοινωνία που θέλουμε.Ένα τέτοιο στόχο εκπληρώνει και η παράσταση που θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: