25 Μαΐου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΣΤΑΘΑΚΗ

Αχαρνές, 25-5-2017
Α.Π. 88/6.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ.ΣΤΑΘΑΚΗ

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ πραγματοποίησαν, χθες Τετάρτη 24-5-2017, στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργική παράλυση επί δύο μήνες του Ινστιτούτου σε όλα τα επίπεδα, αλλά και την στέρηση του μισθού τους, απαιτώντας συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, που επισκέφθηκε χθες το ΥΠΕΝ, και τον Υπουργό κ. Σταθάκη, προκειμένου να δοθούν αξιόπιστες επιτέλους λύσεις για την επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.
Στη συγκέντρωση συμπαραστάθηκαν με την παρουσία τους, οι Γιώργος Μυλωνάς Πρόεδρος του ΕΚΑ, Δημήτρης Κιτσώνης Γεν Γραμματέας της ΟΜΕ, Γιάννης Βεντούρας εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μενιδίου, Μανώλης Δανδουλάκης εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Σωματείου "ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ", Νόρα Χάγιου Πρόεδρος της ΕΣΤΥ και ο Δημήτρης Στρατούλης Εκπρόσωπος της ΛΑΕ.
Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό ΠΕΝ κ. Σταθάκη σήμερα Πέμπτη 25/5/17 στις 13.00 για εφ όλης της ύλης συζήτηση για την θετική αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων του ΙΓΜΕ.
Το βήμα αυτό του κ. Υπουργού θα αποκτήσει ουσία εφόσον συνοδευτεί από συγκεκριμένες δεσμεύσεις,
·       Για την άμεση επαναλειτουργία του ΙΓΜΕ.
·       Για τον ορισμό διοίκησης και την άμεση μισθοδοσία του προσωπικού.
·       Για την έναρξη των έργων του ΕΣΠΑ και τη συνέχιση των υπόλοιπων έργων, που όλα τους έχουν παγώσει.
·       Για την υλοποίηση της σύστασης του Υπ. Εργασίας για διάλογο με σκοπό την εξωδικαστική διευθέτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, νυν και πρώην.
·       Για την υλοποίηση των πρώτων 45 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν γραφτεί στον προϋπολογισμό.
Η παρατεταμένη ωστόσο μέχρι τώρα σιωπή και αδράνεια του Υπουργείου, καθώς και οι σκόπιμα ασαφείς διακηρύξεις του Υπουργού στη συνέλευση του ΣΜΕ περί ενεργειών “θωράκισης του ΙΓΜΕ” και θεσμικών αλλαγών για “ευέλικτο ΙΓΜΕ”, δημιουργούν την εντύπωση επαναφοράς στο προσκήνιο του σχεδίου για ένα μικρό και επί της ουσίας απονευρωμένο ΙΓΜΕ, που αναθέτει τις αρμοδιότητές στην αγορά.
Με αυτά δεδομένα οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ προσέρχονται στη συνάντηση με τον Υπουργό, με την προσδοκία εποικοδομητικού διαλόγου για ουσιαστικές λύσεις και για την αναβάθμιση του ΙΓΜΕ, με εντεινόμενες ωστόσο και τις υποψίες για μεθοδεύσεις αμφισβήτησης δικαιωμάτων των εργαζόμενων.
ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ.
Καλούμε τα όλα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου (πλην Χ.Α.) να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις προς την κυβέρνηση μέσα στην Βουλή, καθώς επίσης τα Συνδικάτα, την Επιστημονική Κοινότητα και τους θεσμικούς φορείς στην υποστήριξη του Αγώνα μας για την ουσιαστική λειτουργία και συνέχιση του έργου του ΙΓΜΕ.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: