ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

09 Μαΐου 2017

Κλιμάκωση κινητοποιήσεών εργαζομένων στο ΙΓΜΕ

ΑΘΗΝΑΪΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


Δευτέρα, 08 Μαΐου, 2017
Τελευταία ενημέρωση: 15:17

Στην έκτη εβδομάδα κινητοποιήσεων «μπαίνουν» οι εργαζόμενοι στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), ζητώντας να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του και να προχωρήσουν ερευνητικά έργα τα οποία του έχουν ανατεθεί, να αποδεσμευτούν λογαριασμοί του Ινστιτούτου που έχουν δεσμευτεί για οφειλές προς πρώην εργαζομένους του και να ρυθμιστούν τα οφειλόμενα προς αυτούς. Αυτό τόνισαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΙΓΜΕ σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσία και του προέδρου, του γραμματέα και μελών της διοίκησης του ΕΚΘ.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ «παρά τις επανειλημμένες προτάσεις τους τον τελευταίο ενάμιση χρόνο» δεν επιτεύχθηκε εξωδικαστικός συμβιβασμός για οφειλόμενες αποζημιώσεις προς αποχωρήσαντες συναδέλφους τους, με συνέπεια, οι συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ με δικαστική απόφαση να δεσμεύσουν λογαριασμούς του Ινστιτούτου, μεταξύ αυτών και μισθοδοσίας των εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να είναι απλήρωτοι για δεύτερο μήνα. Επίσης, το Ινστιτούτο παραμένει «ακέφαλο» εδώ και έξι εβδομάδες, καθώς δεν έχει οριστεί νέα διοίκηση.

«Αυτό που προκαλεί περισσότερο και από ότι είμαστε απλήρωτοι, είναι ότι το ΙΓΜΕ εκτελούσε ενάμιση εκατομμύριο έργα για κυρίως δήμους και περιφέρειες - στην περιοχή σας εδώ στο Σιδηρόκαστρο κάναμε τέσσερεις γεωθερμικές γεωτρήσεις για τηλεθέρμανση και θερμοκήπια- τα οποία έργα τώρα είναι στον αέρα», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΙΓΜΕ, Χάρης Σμυρνιώτης.
Φ.Γ.

http://www.amna.gr/article/154728/Klimakosi-kinitopoiiseon-ergazomenon-sto-IGMEΔεν υπάρχουν σχόλια: