02 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ 1-8-2017


Αχαρνές, 1-8-2017

ΚΑΛΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, ΠΑΡΑ ΚΛΑΨΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ !

Το «κακό» Προεδρείο που έφταιγε για την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων και για όλα τα δεινά του ΙΓΜΕ, εδώ και ένα μήνα δεν υφίσταται, αφού κατ΄ εντολή Τσαγκά, Σταθάκη και λοιπών “αριστερών” δυνάμεων αντικαταστάθηκε από ένα «καθωσπρέπει Προεδρείο διαλόγου και συνεννόησης» που μετά,  τις αλλεπάλληλες νομικο - πολιτκές διευκρινήσεις του Γ. Δ/ντή και της κατά νόμο υπεύθυνης της μισθοδοσίας Β. Γ. Δ/ντού, αφού είχε αναβάλλει κανα δύο φορές τις κινητοποιήσεις ελπίζοντας στη φιλευσπλαχνία Σταθάκη, προκήρυξε 3 μέρες πριν τι κλείσιμο της Βουλής, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση των οργάνων του αγωνιστική κινητοποίηση ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 2-82017ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ.
Το «ΕΝΙΑΙΟ» ψηφοδέλτιο μη ακολουθώντας τα παραδείγματα των στελεχών της ΚΕΣΙ που συστηματικά σαμποτάρανε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του «κακού» Προεδρείου, με όλους τους υποψηφίους του θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα καλώντας ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, θεωρώντας ότι ξεκινάει και πάλι το Συνδικάτο να διεκδικεί και να μην κλαψουρίζει.
Κλείσαμε τέσσερεις μήνες απλήρωτοι και πάμε για 5ο , με το Ινστιτούτο σε παραλυσία να απαξιώνεται και μια Διοίκηση που αντί να τρέχει για λύση των προβλημάτων μας απλώς να συνεδριάζει προγραμματίζοντας έργα που δεν χρηματοδοτούνται και ψηφίζοντας έναν αντιδραστικό Κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ. Οι άνθρωποι του ΔΣ του ΙΓΜΕ μοιάζουν να ζουν την εικονική πραγματικότητα της Κυβέρνησης περιμένοντας απελπισμένα από αυτούς που τους διόρισαν λύση. Μοιάζουν με το ανέκδοτο των συγγενών του μακαρίτη που μπρος στο φέρετρο του, κανόνιζαν τις καλοκαιρινές διακοπές του!
Η αντιερευνητική πολιτική της Κυβέρνησης, με την αντεργατική αναλγησία του ΥΠΕΝ που εκφράζεται εντός Κοινοβουλίου από τον Υπουργό, αλλά και στην Ετήσια Συνέλευση του ΣΜΕ (εργοδότες), αλλά και στο CAPITAL από τον ίδιο, καθημερινά επιβεβαιώνει ολοένα και περισσότερο τη νεοφιλελεύθερη κατηφόρα του ξεπουλήματος μετά την ΔΕΗ και των Νερών όχι μόνο όλων ενεργειακών και ορυκτών πόρων αλλά και της Έρευνας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους στις φτηνές  και πρόστυχες καταγγελίες της ΚΕΣΙ ενάντια στους συναδέλφους του ΕΝΙΑΙΟΥ που δήθεν φταίνε για ξεπουλήμα της περιουσίας του ΙΓΜΕ και της απληρωσίας των εργαζόμενων, να δώσουν ΕΝΩΤΙΚΑ και ΜΑΖΙΚΑ την μάχη για το μεροκάματο τους αλλά και όλα τους τα δικαιώματα εργασιακά και θεσμικά, που Γ. Δ/ντής και Υπουργός απειλούν να τα καταργήσουν αλλά παράλληλα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για το μίσος και την χολή που αναδεικνύουν οι συγγραφείς των ανακοινώσεων του ΚΕΣΙ που δεν βγάζουν άχνα ενάντια στην πολιτική Υπουργείου και Διοίκησης.
Οι τσαμπουκάδες και ψευτοπαληκαρισμοί ενάντια σε αγωνιστές συνδικαλιστές που χρόνια έχουν δώσει εξετάσεις ήθους και τιμιότητας δεν περνάνε, όπως και οι μαγκιές του τύπου πλειοψηφία έχουμε, καταστρατηγούμε το καταστατικό και το Ν. 1264 και παίρνουμε όλες τις έδρες της Ε.Γ δεν περνάνε.
Και τα περί υπευθυνότητας και σύνεσης για το ακέφαλο του Συνδικάτου είναι κούφια λόγια, αφού  ξέρανε καλά ότι άμα χάνανε τα ασφαλιστικά, η Διοίκηση του Συνδικάτου θα ασκούνταν από το σύνολο του ΔΣ και αυτό το αποφεύγουνε σαν το διάβολο με το λιβάνι. Φτάσανε “αριστεροί άνθρωποι”  να καταριούνται την απλή αναλογική στην εκλογή όλων των οργάνων γιατί αναπολούν τις μαύρες μέρες της αλήστου μνήμης ΔΗΣΙΓΜΕ (ΠΑΣΟΚ) που έλυνε και έδενε στα πλαίσια μιας ενός “αντιδεξιού” βερμπαλισμου. Όσο για τα οικονομικά του Συνδικάτου από τις συνδρομές των εργαζόμενων, που μαζί με τους μισθούς μας κατακρατάει ΠΑΡΑΝΜΟΜΑ η Διοίκηση Σταθάκη ακόμη αν και υπήρχαν θα έπρεπε οι συνάδελφοι της ΚΕΣΙ, αν είχαν τσίπα να μην τα αγγίξουν αφού τις παραταξιακές αυθαιρεσίες τους δεν όφειλε να τις πληρώσει το Ταμείο του Συνδικάτου.
Είναι σαφές ότι το ΥΠΕΝ, η Διοίκηση και όσοι αποφεύγουν να τους καταγγείλουν, αλλά αρκούνται σε επαφές τύπου Σ«E»Π  (συνδικαλιστικό παραμάγαζο) ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΏΝΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΌΜΑΣΤΕ.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

 ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝA ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: