03 Αυγούστου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 3/8/2017
Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε χθες η τρίωρη στάση εργασίας και η κινητοποίηση στου Μαξίμου, με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των εργαζομένων των κεντρικών και την ικανοποιητική παρουσία αλληλέγγυων, κυρίως συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΙΓΜΕ. Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γ. Μυλωνάς, αντιπροσωπεία της Διοίκησης της ΟΜΕ, της διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων στο ΕΛΙΝΥΑΕ και εκ μέρους της ΛΑΕ οι Γ. Τόλιος και Ν. Γιωργακάκης.

Με την άφιξή μας εκεί τέθηκε αίτημα συνάντησης με τον κ. Λιάκο (Γραφείο Πρωθυπουργού), το οποίο έγινε άμεσα δεκτό.
Στη συνάντηση, που συμμετείχαν ο κ. Λιάκος, ο πρόεδρος του ΕΚΑ και ο Πρόεδρος και ο Γ.Γραμματέας του Συνδικάτου, τέθηκαν εκ μέρους μας τα δύο κυριότερα άμεσα προβλήματά μας:
α) της άμεσης εξασφάλισης ασφαλούς τραπεζικού λογαριασμού ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένακαι
β) της σύνταξης και κατάθεσης νέας τροπολογίας που να εξασφαλίζει αποτελεσματικότερα το ΙΓΜΕ από τα προβλήματα δεσμεύσεων και κατασχέσεων.
Ο κ. Λιάκος μας διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες της Διοίκησης του ΙΓΜΕγια το άνοιγμα νέου λογαριασμού στην Τράπεζα Αττικής, με την υποστήριξη του ΥΠΕΝ και του γραφείου του Πρωθυπουργού, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται μέχρι την Παρασκευή να έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Διαβεβαίωσε επίσης ότι αμέσως μετά τη συνάντηση θα ερχόταν ξανά σε επαφή με αρμόδιους παράγοντες για να βεβαιωθεί για την αίσια έκβαση των ενεργειών.
Σε ότι αφορά στη νέα τροπολογία, μας διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε καμιά δική τους εμπλοκή, δεν έχει γνώση αν και τι ενέργειες έχουν γίνει και μας υποσχέθηκε ότι θα έχει μια επικοινωνία με το ΥΠΕΝ για να ενημερωθεί για το θέμα.
Με βάση τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν έχουμε μέχρι σήμερα καμία ασφαλή διαβεβαίωση για τα αιτήματά μας.
Για αύριο, προγραμματίζουμε μία ενημερωτική συγκέντρωση στις 10.00, στο αμφιθέατρο, και στη συνέχεια μια παράσταση των εργαζομένων στο Δ.Σ. που θα συνεδριάζει, ώστε να υπάρξει άμεση ενημέρωσή τους από τη Διοίκηση για ότι έχει προκύψει και για το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των δεδουλευμένων.



 


Ο Πρόεδρος

       Ο Γεν. Γραμματέας






Γιώργης Βουγιουκαλάκης

    Δημήτρης Γαλανάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: