13 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΓΜΕ ΓΙΑ ΕΛΙΝΥΑΕ 13-10-17

        Αχαρνές, 13-10-2017
Α.Π. 208/6.2

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που τα εργατικά ατυχήματα και οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν και η ανάγκη για ουσιαστική προστασία των εργαζομένων σε όλη τη χώρα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, με ανησυχία πληροφορούμαστε την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας, που σηματοδοτεί η απόφαση του ΣΕΒ να αποχωρήσει από το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., παρά τα όσα υποστηρίζουν δημόσια οι εκπρόσωποι των ελληνικών βιομηχανιών υπέρ της ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Αν και η θλιβερή πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε στους χώρους εργασίας (υποβάθμιση μέτρων ασφάλειας, εντατικοποίηση, εργασιακό στρες, κλπ) αναδεικνύει την αναγκαιότητα αναβάθμισης της λειτουργίας του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. με βάση τους καταστατικούς του σκοπούς για την έρευνα, πληροφόρηση, εκπαίδευση και υποστήριξη των εργαζομένων, των ΕΥΑΕ, των σωματείων και ομοσπονδιών μπροστά στις σημερινές ανάγκες και δυνατότητες πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων, το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. έχει οδηγηθεί σε μια παρατεταμένη πορεία υποβάθμισης.

Η απαθής σιωπή από την άλλη πλευρά της κυβέρνησης, των εικονικών δημοσιονομικών πλεονασμάτων και της στάσης πληρωμών, που οδήγησαν στην απαράδεκτη κατάσταση των απλήρωτων για επτά μήνες εργαζόμενων του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε,, φαίνεται να σιγοντάρει στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε Αθήνα και παραρτήματα του Ινστιτούτου, μεθοδεύοντας ακόμα και απολύσεις, που δεν αποκλείονται πλέον ούτε από την πλευρά των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ που κατ’ επανάληψη αξιοποιήσαμε τις πολύτιμες επιστημονικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες του Ελ.ΙΝ.Υ.Α.Ε., βρισκόμαστε στο ίδιο στόχαστρο, ιδίως την τελευταία δεκαετία, αντίστοιχων πολιτικών συρρίκνωσης της έρευνας και μειωμένης παρέμβασης του δημόσιου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των κοινωνικών αγαθών της ενέργειας και των υπόγειων νερών της χώρας μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ, εκφράζει την ολόθερμη συμπαράσταση και υποστήριξή του στο δίκαιο αγώνα σας ενάντια στη συρρίκνωση της δραστηριότητας και στην απαξίωση του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. Πάνω απ’ όλα, ενάντια στη μεθόδευση των οποιωνδήποτε απολύσεων, απαιτώντας παράλληλα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων σας.


Το Δ.Σ. του Συνδικάτου ΙΓΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: