10 Νοεμβρίου 2017

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ



Αρρ.590                                                                                                 Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2017


Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού Υπουργό Δικαιοσύνης Πολιτικά Κόμματα, ΜΜΕ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
 ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ


Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Άλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων και του δικαιώματος στην απεργία με απώτερο στόχο την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελεί την κύρια πηγή των κοινωνικών αντιδράσεων απέναντι στην βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλουν οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές λιτότητας μέσω των οποίων έχει οδηγηθεί σε φτωχοποίηση το μεγαλύτερο κομμάτι του Ελληνικού πληθυσμού. Στα πλαίσια αυτά, ένα από τα μέσα που χρησιμοποιείται για την καταστολή της κοινωνικής αντίστασης είναι και η ποινικοποίησητηςσυνδικαλιστικής δράσης.
Το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα σε επιχειρήσεις του κλάδου μας (ΛΑΡΚΟ και ΙΓΜΕ), ομάδα συνδικαλιστών που συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια ,στα Διοικητικά Συμβούλια των επιχειρήσεων τους σαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων ,  σύρονται στα ανακριτικά γραφεία  αντιμέτωποι με κατηγορίες  σε βαθμό κακουργήματος’  «για απιστία κατ΄ εξακολούθηση» γιατί διέπραξαν το  σοβαρό έγκλημα ,είτε   να  μην συναινέσουν είτε να μην προτείνουν μισθολογικές περικοπές σε εργαζόμενους που τους εμπιστεύτηκαν να προασπίσουν τα συμφέροντα τους !!!!!!.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ αυτές τις μεθοδεύσεις και εκφράζουμε την  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους διωκόμενους συναδέλφους. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Αυτοί που πρέπει να καταδικαστούν δεν είναι οι συνδικαλιστές που αγωνίζονται να υπερασπιστούν το μεροκάματο των ιδίων και των εργαζόμενων που εκπροσωπούν. Είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους γύρισαν δεκαετίες πίσω μια ολόκληρη Χώρα.


ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση και τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου να παρέμβουν νομοθετικά  που με ξεκάθαρο τρόπο να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης ιδιαίτερα σε περιπτώσεις σαν την συγκεκριμένη που στερείται κάθε έννοια κοινής λογικής.


ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους διωκόμενους Συνδικαλιστές με Δελτία Τύπου συμπαράστασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: