10 Οκτωβρίου 2018

Συμπαράσταση στο ΙΓΜΕ από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Απόφ. Πρωτοδικείου Αθηνών 7612/30-12-2002 Αριθμός 721751/03
Α.Μ. ΕΚΑ: 362 - ΑΦΜ:999626549 ΔΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Έδρα: 19οχλμ. Λεωφ. Μαραθώνος, 190 09 Πικέρμι Τηλ.: 210.66.03.300 Φαξ:210.66.03.301

                             Πικέρμι, 10 Οκτωβρίου 2018
                             Αρ. Πρωτ.:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ για νέο  ΙΓΜΕ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ για να μην καταργηθεί το ΙΓΜΕ και να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης γιατί:
Η Υπηρεσία που δημιουργείται δεν έχει καμιά σχέση με κρατικό φορέα έρευνάς υποδομής και εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των γεωεπιστημών, όπως είναι το ΙΓΜΕ. Θα είναι ένα γραφειοκρατικό “μικρό και ευέλικτο” σχήμα διαχείρισης γεωδεδομένων, κονδυλίων και προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα υλοποιήσει το νέο-φιλελεύθερο Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει ψηφίσει το ΔΣ του ΙΓΜΕ παρά την αντίθεση του Εκπροσώπου των εργαζόμενων.
Καταργεί ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο παραδίδοντας την μεταλλευτική έρευνα στις πολυεθνικές εταιρείες, μετατρέποντας το σε μια δημόσια υπηρεσία ελεγκτικού - γνωμοδοτικού χαρακτήρα, που προσχηματικά διατηρεί τα ερευνητικά της αντικείμενα, ενώ παράλληλα θα βάλει το ΙΓΜΕ σε κατάσταση εκκαθάρισης.
Διογκώνει την γραφειοκρατική δομή και επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με πλήθος διορισμένων διευθυντικών στελεχών και συμβούλων, ενώ ελαχιστοποιούνται οι οργανικές θέσεις σε 220, όταν οι συντηρητικότερες εκτιμήσεις για το αναγκαίο προσωπικό ήταν 520 άτομα.
Δεν εξασφαλίζεται η διατήρηση κανενός από τα δικαιώματα που έχουν μέχρι σήμερα κατοχυρώσει οι εργαζόμενοι μέσω των ΣΣΕ και του ΚΚΠ του ΙΓΜΕ και  καταργεί την παρουσία στο Δ.Σ. της «Αρχής» του εκλεγμένου Εκπροσώπου των Εργαζομένων
Με τη διαδικασία της εκκαθάρισης που θέτει το ΙΓΜΕ, εξανεμίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν ακόμα και δικαστικά οποιεσδήποτε άρσεις αδικιών και παρανομιών, δικαιωμάτων και απαιτήσεων που προκύπτουν μέχρι τη λύση του ΙΓΜΕ.
Καταγγέλλουμε την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που απαξιώνει καταξιωμένους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να τους οδηγήσει στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση τους και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις που κήρυξε το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ.
Ήδη οι πρώτες τους αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: