31 Ιανουαρίου 2019

ΔΤ ΟΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ "ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ" ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΓΜΕ 31/01/2019


Αρ. πρωτ: 749                                                                                          Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2019



ΔΕΛΤΙΟ 
ΤΥΠΟΥ



Η Διοίκηση του ΙΓΜΕ που μαζί με το ΥΠΕΝ μεθοδεύουν τη διάλυση του ΙΓΜΕ και τη μετατροπή του σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό (ΕΑχΓΜΕ) εξυπηρέτησης της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου της Χώρας, προκειμένου να περάσει τη πολιτική της προσπαθεί να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης. Στα πλαίσια αυτά με πειθαρχικές διώξεις, επιλεγμένες πολιτικές bulling” σε συναδέλφους, εμπαθείς και άδικες αξιολογήσεις δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας στο Ινστιτούτο.
Στα πλαίσια αυτά με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΓΜΕ, στις 25-1-2019 και παρά την έντονη διαμαρτυρία  του  Συνδικάτου  και  του  Εκπροσώπου  των  εργαζόμενων  που  ζήτησαν  την απόσυρση  του  θέματος,  εκπαραθυρώθηκε  ο συνάδελφος   Χ. Σμυρνιώτης από  τη θέση Προϊσταμένου της Δσης Υδρογεωλογίας  που είχε τοποθετηθεί το 2016, μετά από κρίση με αξιοκρατικά κριτήρια, από τη προηγούμενη Διοίκηση ου και αυτή εκπαραθυρώθηκε από το Υπουργό Σταθάκη).
Με πρόσχημα ανύπαρκτες κατηγορίες του Γ. Δ/ντή, η επιλεκτική αντικατάσταση του συναδΧ. Σμυρνιώτη από σύνολο 29 Προϊστάμενων Υπηρεσιακών Μονάδων του ΙΓΜΕ, με διαδικασίες fast και παράνομες (αφού με βάση τον Κανονισμό απαιτείται επανάκριση   και όχι εκπαραθύρωση) δεν πείθει κανένα εργαζόμενο στο ΙΓΜΕ για την αναγκαιότητα της. 
Η απόφαση αυτή του ΔΣ του ΙΓΜΕ που με βάση τους Κανονισμούς του ΙΓΜΕ είναι παράνομη.

Με την τελευταία αυτή ενέργεια η Διοίκηση έχει υπερβεί κάθε όριο εμπάθειας ,αυθαιρεσίας και αυταρχισμού, δεδομένου ότι και στο παρελθόν η αξιολόγηση από το Γ. Δ/ντή κατά την βαθμολόγηση του συναδέλφου, ήταν κατάφωρα άδικη και ακυρώθηκε από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Είναι ξεκάθαρο ότι η εκπαραθύρωση του συναδ. Προϊστάμενου, οφείλεται στους  αγώνες του, τόσο σήμερα όσο και στο πρόσφατο παρελθόν ως Προέδρου του Συνδικάτου, ενάντια στην διάλυση του ΙΓΜΕ και τις απολύσεις, αλλά και ως Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας για τους αγώνες του ενάντια όχι μόνο    σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης του ΙΓΜΕ και του Ορυκτού Πλούτου αλλά και ενάντια στις μνημονιακές αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω, η ΟΜΕ:

 Καταγγέλλει  τις πρακτικές της Διοίκηση του ΙΓΜΕ.

Απαιτεί την ανάκληση της απόφασης.
Καλεί τα σωματεία να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ, ενάντια στη διάλυση του Ινστιτούτου και τη τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί.
Καλεί το ΥΠΕΝ και τα Κόμματα να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες και ζητάει από τα

ΜΜΕ να προβάλλουν τις καταγγελίες μας.

Τέλος η ΟΜΕ μαζί με το Συνδικάτο θα κάνει  παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΓΜΕ για να ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του ΔΣ και θα στηρίξει τις δικαστικές προσφυγές του συναδέλφου Χ. Σμυρνιώτη.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: