24 Ιανουαρίου 2019

Ο ΧΑΡΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 23 Γενάρη η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, διεκδικώντας την αναβάθμιση των παροχών Υγείας για όλο το λαό.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κοροϊδία της κυβέρνησης που διαφήμιζε ότι η συστέγαση του Κέντρου Υγείας με την Πολυκλινική (ΑΕΜΥ) δήθεν θα έλυνε το πρόβλημα και αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν να λειτουργούν δύο ανεξάρτητες μονάδες, το Κέντρο Υγείας και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού με τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό.

Στη συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής ο Μάρκος Αλεξίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Συνταξιούχων (δείτε εδώ video), ενώ χαιρέτισαν ο Χάρης Σμυρνιώτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) (δείτε εδώ video) και ο Δημήτρης Γαλανάκης, γγ του Σωματείου ΙΓΜΕ. Τέλος, παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αχαρνών Βασίλης Τοπαλλιανίδης, γιατρός στο Κέντρο Υγείας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΕΟΠΥΥ Αττικής (δείτε εδώ video).

Οι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβέρνηση, που συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), τηρώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ, θεωρεί την υγεία του λαού «κόστος», γιατί εμποδίζουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού στις μονάδες Υγείας, των περικοπών στους μισθούς και τα δικαιώματα των υγειονομικών, των συγχωνεύσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων - κλινικών και εργαστηρίων, της αύξησης των πληρωμών των ασφαλισμένων για εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων ως επιχειρήσεων που «πουλάνε» υπηρεσίες στα ασφαλιστικά ταμεία που τα χρυσοπληρώνει ο λαός.

Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου διεκδικεί:

• Την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

• Την υπεράσπιση της υγείας του λαού, απαιτώντας δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας για όλο το λαό.

• Για την περιοχή: Να κλείσει η Πολυκλινική (ΑΕΜΥ), να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας με την ένταξη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλου του σύγχρονου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο το 24ωρο στην Πρωτοβάθμια Υγεία.

• Να αναβαθμιστούν τώρα οι άθλιες συγκοινωνίες από και προς το Κέντρο Υγείας.

• Σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: