21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Αθήνα, 21/2/2019

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 14:00, η συνάντηση της Ε.Γ. του Συνδικάτου με τον υπεύθυνο του Γραφείου του Υπουργού Π.Ε.Ν. κ. Νικολακάκη, συνάντηση που είχαμε ζητήσει ώστε να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του ΥΠΕΝ σχετικά με το Σ.Ν. κατάργησης του ΙΓΜΕ, μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Εθνικής, το οποίο ουσιαστικά έκλεισε. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ Τσιόνα και Σκριβάνου νομικοί σύμβουλοι του Υπουργού καθώς και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ ΙΓΜΕ κ. Καββαδία.

Ο κ. Νικολακάκης αφού μας πληροφόρησε ότι το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει ήδη από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την κάλυψη τουλάχιστον 40 θέσεων εργασίας, μετά μας ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός εμμένει στην πρόθεσή του να καταθέσει το Σ.Ν. και αυτό θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 28/2/19.

Εκ μέρους του Συνδικάτου δηλώθηκε άλλη μια φορά η ριζική αντίθεσή μας στην κατάργηση του ΙΓΜΕ.
Τονίσαμε επίσης ότι με τη σημερινή μορφή του, το Σ.Ν. δεν αντιμετωπίζει:
Α) Το πρόβλημα της καταβολής των αναδρομικών οφειλών των παράνομων παρακρατήσεων του 25%.
Β) Το θέμα της ύπαρξης Εσωτερικού Κανονισμού του νέου φορέα
Γ) Την έλλειψη οικονομικού κανονισμού διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού (ΕΛΚΕ).
Σημειώσαμε επίσης την απουσία μεταβατικών διατάξεων για τους συναδέλφους που παραμένουν στην εργασία έχοντας κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Καταστήσαμε σαφές ότι εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σαφείς διατυπώσεις που να αντιμετωπίζουν τα παραπάνω στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχουμε ήδη διατυπώσει, η κατάθεση του νομοσχεδίου θα σημαίνει την παύση της λειτουργίας του ΙΓΜΕ, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Ζητήσαμε από το Γραφείου του Υπουργού ΠΕΝ να μας ενημερώσει εάν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις προθέσεις ΥΠΕΝ και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, μέχρι τη Δευτέρα 25/2/19, καθώς προγραμματίζεται σύγκλιση του Δ.Σ. του Συνδικάτου τη Δευτέρα 25/2 και Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26/2, ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι για το περιεχόμενο και τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Μετά τα παραπάνω καλούμε όλους του εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές δράσεις και μαζική ουσιαστική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 26/2 η οποία θα αποφασίσει το περιεχόμενο και τις μορφές τους.















Δεν υπάρχουν σχόλια: