17 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΕ για ΙΓΜΕ 17/4/2019

Αρ. πρωτ: 782 Αθήνα, 
17 Απρίλη 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ)

Η ΟΜΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ)
και για μια ακόμη
φορά καταγγέλλει
καταγγέλλει το ΥΠΕΝ και τη Διοίκηση του πρώην ΙΓΜΕ (που παραμένει και στο ΕΑΓΜΕ) για τη διάλυση του Ινστιτούτου και την αντεργατική συμπεριφορά τους.

Ο Υπουργός ΠΕΝ, δύο μήνες μετά από τη διάλυση του ΙΓΜΕ με το ν. 4602/8-3-19 και τη μετατροπή του σε ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό το ΕΑΓΜΕ, έχει οδηγήσει το Ινστιτούτο σε πλήρη αναστολή του ερευνητικού του έργου και τους εργαζόμενους για δεύτερο μήνα απλήρωτους.

Άξιος συμπαραστάτης του στο καταστροφικό έργο του είναι η Διοίκηση του ΙΓΜΕ, που προωθεί σε ότι αφορά στο οργανωτικό σχήμα του και στη επιλογή των προϊσταμένων μια αναξιοκρατική και ρουσφετολογική πολιτική αλλά και σε ότι αφορά στα δικαιώματα των εργαζόμενων εφαρμόζει με τον πιο αντιδραστικό και παράνομο τρόπο όλες τις αρνητικές ρυθμίσεις του νόμου σε βαθμό που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη Διοίκηση.

Βέβαια την καταστροφική πορεία του ΙΓΜΕ δυστυχώς την είχαμε προβλέψει, αλλά όχι και τον βαθμό αναλγησίας μιας Διοίκησης και ενός Γ. Δ/ντή που οδηγεί τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου στις γιορτές του Πάσχα χωρίς μισθό και χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα πληρωθούν τον Μάιο.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΑΓΜΕ (πρώην ΙΓΜΕ) στις 16-4-19, που συγκλήθηκε παράνομα στα γραφεία του Υπουργού (προκειμένου να αποφύγουν τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζόμενων) για μια ακόμη φορά φάνηκε η αντεργατική αδιαλλαξία της Διοίκησης κατά την έγκριση του Προϋπολογισμού.

Στο πλαίσιο αυτού του προϋπολογισμού έγινε παράνομα, επιλεκτική μεταφορά στο νέο φορέα εργασιακών δικαιωμάτων, μην συμπεριλαμβάνοντας ποσά αποζημιώσεων τελεσίδικων εφετειακών δικαστικών αποφάσεων που προκύπτουν από τις παράνομες παρακρατήσεις μισθών, καθώς και τη μισθοδοσία για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, 12 συναδέλφων που παραμένουν στην Υπηρεσία με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Στην ουσία κλέβουν τα αναδρομικά των εργαζόμενων και διώχνουν τους παλιότερους και πιο έμπειρους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ ως ανεπιθύμητους.
Δυστυχώς μια κυβέρνηση που κάτω από τους μαζικούς αγώνες των εργαζόμενων επανίδρυσε το ΙΓΜΕ το 2015, έφτασε στο σημείο το 2019 να υποκύπτει στις πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων να το μετατρέπει σε μια άχρηστη γραφειοκρατική δομή. Σε συνεργασία με ένα ψευδεπίγραφο, διασπαστικό και άμαζο σωματείο (ΣΕΠ)

Και η πολιτική αυτή υλοποιείται με εκπαραθυρώσεις καταξιωμένων στελεχών (όπως έγινε με τον Αντιπρόεδρο της ΟΜΕ Χ. Σμυρνιώτη), μη οικειοθελείς μετακινήσεις προσωπικού, αλλά και με πειθαρχικές διώξεις, επιλεγμένες πολιτικές “bouling” σε συναδέλφους, εμπαθείς και άδικες αξιολογήσεις προκειμένου μέσα από ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας να περάσει την πολιτική της.

Η ΟΜΕ όπως έκανε και στο παρελθόν καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τον τρόπο που υλοποιείται στο ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) και θα συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΓΜΕ (ΕΑΓΜΕ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ






Δεν υπάρχουν σχόλια: