16 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Αθήνα, 15/4/2019
 Α.Π. 23/6.3


 ΕΑΓΜΕ Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 



Βρισκόμαστε στο δεύτερο μήνα από τη διάλυση του ΙΓΜΕ ν. 4602/8-3-19 και την ίδρυση της ΕΑΓΜΕ, η νέα Αρχή εξακολουθεί να μη λειτουργεί, ενώ οι εργαζόμενοι οδεύουν δεύτερο μήνα απλήρωτοι. Κανένα ερευνητικό έργο, λειτουργία και δράση δεν είναι δυνατόν να εκτελεστεί σήμερα, ενώ η πλέον αισιόδοξη προοπτική στοιχειώδους εκκίνησης της Υπηρεσίας είναι το τέλος Μαΐου. Επίσης τέλος Μαΐου προβλέπεται, πάντα με το πλέον αισιόδοξο σενάριο και η πρώτη καταβολή μισθού των εργαζομένων. 

Στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που συζητείται αύριο στο Δ.Σ της ΕΑΓΜΕ 16-4-19 φαίνεται η επιλεκτική μεταφορά εργασιακών δικαιωμάτων μας στο νέο φορέα και να μην συμπεριλαμβάνονται έτσι ποσά αποζημιώσεων τελεσίδικων εφετειακών δικαστικών αποφάσεων που αφορούν παράνομες παρακρατήσεις μισθών, που η σημερινή κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει ως παράνομες και τις έχει αποκαταστήσει από τον Ιούλιο του 2018. Παράλληλα, αφαιρεθήκαν από τον Προϋπολογισμό για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, οι μισθοί 12 συναδέλφων που παραμένουν στην Υπηρεσία με βάση τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, ερμηνεύοντας αυθαίρετα, και αντεργατικά το ν. 4602. 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΓΜΕ, με ομόφωνη απόφαση Γενικής Συνέλευσής και σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους, προγραμματίζουν για αύριο 16/4/2019 τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12:30 έξω από το Υπουργείο ΠΕΝ ώστε να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση και εφαρμογή του αντεργατικού προϋπολογισμού της ΕΑΓΜΕ.  

Καλούμε όλους τους πολιτικούς, επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς και οργανώσεις που μας συμπαραστάθηκαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ν. 4602, ενεργή συμπαράστασή στις προτάσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις μας για να υπάρξει τελικά μια κρατική γεωλογική υπηρεσία αντίστοιχη με το ΙΓΜΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: