09 Μαΐου 2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/5/2019



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προθύμων μετά την ψήφιση στις 8/3/2019 του Νόμου για την κατάργηση του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών και την ίδρυση του γραφειοκρατικού εκτρώματος ΕΑΓΜΕ με διαδικασίες fast-track, έχει οδηγήσει το Ινστιτούτο σε πλήρη λειτουργική απραξία (πάγωμα Ερευνητικών Προγραμμάτων, έργων υπέρ τρίτων πχ για ΟΤΑ) και τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι από το Μάρτη (με αποτέλεσμα τη παρέμβαση του ΣΕΠΕ).
Φαίνεται ότι στον όλο πολιτικό σχεδιασμό ουσιαστικής διάλυσης του Ινστιτούτου για την υλοποίηση του “μικρού και ευέλικτου ΙΓΜΕ”, που θα  λειτουργεί συμπληρωματικά στις Επιχειρήσεις, συμμετέχει ενεργά και η Διοίκηση του ΕΑΓΜΕ (που τα μέλη της σε προσωπικό επίπεδο βολευτήκαν πλήρως ) με πρώτη ενέργεια της να συναντήσει τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων .
Συνεπής επίσης με την αντεργατική πολιτική του Υπουργού ΠΕΝ παρανόμησε στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του “ΕΑΓΜΕ” μη περιλαμβάνοντας στον  τακτικό προϋπολογισμό κονδύλι για τις τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις που αφορούν τη δικαίωση εργαζόμενων για τη παράνομη κατακράτηση των μισθών τους αλλά και κονδύλι μισθοδοσίας για ορισμένους συναδέλφους που με το Νόμο Κατρούγκαλου παραμένουν στην υπηρεσία. Και όλα αυτά παρά την αντίθετη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της υπηρεσίας προς τις αποφάσεις τους.

Παράλληλα με μια σειρά αντεργατικών και αντιδημοκρατικών ενεργειών όρισε χωρίς κριτήρια 41 διευθυντικά στελέχη (έναντι 29 που υπήρχαν στο ΙΓΜΕ) καθιστώντας την αναλογία στελεχών προς εργαζόμενους σε 1:4.,4, προχώρησε σε διώξεις, μη οικοιοθελείς μετακινήσεις προσωπικού, ρουσφετολογικές προσλήψεις, καταστρατήγησε κάθε είδους επιστημονική και ερευνητική δεοντολογία, έφτασε στο σημείο να κατεβάζει πανώ του Συνδικάτου για λόγους “αισθητικής και ευπρεπείας”,  με αποκορύφωμα τέλος την απαγόρευση τη χρήσης του Αμφιθεάτρου για προεκλογική ομιλία του Σ. Χαλβατζή υποψήφιου του ΚΚΕ.

Το συνδικάτο οργάνωσε στις 13.00 της 9/5/19 αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων μπροστά από τον χώρο της συνεδρίασης του ΔΣ  απαιτώντας ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων, αποκατάσταση των παρανομιών με διόρθωση του Τακτικού προϋπολογισμού σε ότι αφορά τη πληρωμή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και την μη απόλυση συναδέλφων.

Παράλληλα διαμήνυσε στη Διοίκηση ότι δεν θα ανεχτεί αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες της είτε αυτές αφορούν το πανώ στου Συνδικάτου , είτε την φίμωση πολιτικών κομμάτων., όπως του ΚΚΕ, και καλεί τον Υπουργό να σταματήσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της Διοίκησης.

Κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για τη προάσπιση των δικαιωμάτων τους, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της δημοκρατικής διακίνησης των ιδεών.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΓΜΕ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ. ΗΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: