01 Ιουνίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ




Αθήνα, 31/5/2019 

Στο τελευταίο Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ (23/5/19) αποφασίστηκε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου ΕΑΓΜΕ κ. Γρηγορίου να σταλεί στο ΥΠΕΝ με ερώτημα για τη γνώμη του ΥΠΕΝ επί αυτής. Αυτή η «ουδέτερη» αντιμετώπιση ήταν αναμενόμενη καθώς στη συνάντηση της Ε.Γ. του Συνδικάτου με το Γραφείο Υπουργού ΠΕΝ (21/5/19), δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσουμε μια ενθάρρυνση από το ΥΠΕΝ προς το Δ.Σ. της ΕΑΓΜΕ, να αποδεχτεί ως βάσιμη τη γνωμοδότηση, γεγονός που θα επέτρεπε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πληρωμής των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τις παράνομες παρακρατήσεις, καθώς το επιτρέπει ο εγκριθείς προϋπολογισμός ΕΑΓΜΕ.
 Αυτά συζητήθηκαν στο Δ.Σ. του Συνδικάτου που συγκλήθηκε χθες και αποφασίστηκε:

1. Να σταλούν σήμερα επιστολές προς το ΥΠΕΝ και το γραφείο πρωθυπουργού, ζητώντας να
απαντηθεί άμεσα και θετικά το ερώτημα της Διοίκησης για τη γνωμάτευση Γρηγορίου

 2. Σε περίπτωση που δεν έχουμε άμεση θετική απάντηση, θα προγραμματιστούν για την επόμενη και μεθεπόμενη εβδομάδα κινητοποιήσεις και δράσεις που θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων η οποία θα συγκληθεί την επόμενη εβδομάδα, με κύριο προσανατολισμό το Μαξίμου και το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνάντηση του Προεδρείου του Συνδικάτου με το Γ.Δ. είχαμε την ενημέρωση ότι το αίτημα της επιχορήγησης για το 5μηνο 3-7/19 κινείται χωρίς προβλήματα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία τέλος της επόμενης εβδομάδας, οπότε το πιθανότερο είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων και η ομαλοποίηση της μισθοδοσίας να γίνει τέλος Ιουνίου. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι και οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση των έργων (εκδόσεις εντολών και ενταλμάτων, τραπεζικοί λογαριασμοί, αυτοκίνητα) αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα Ιουνίου.
 Μας γνωστοποιήθηκε επίσης ότι επιβλήθηκε από το ΣΕΤΕ πρόστιμο 15.000€ στην ΕΑΓΜΕ για την καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας μας.
 Σημειώνουμε ότι έχει ήδη σταλεί προς το ΥΔΑ σημείωμα σχετικά με το ερώτημα που απέστειλε η Διοίκηση ΕΑΓΜΕ για το θέμα της παραμονής στην εργασία των συναδέλφων που καλύπτονται από το ν. Κατρούγκαλου, όπου δίνονται σημαντικά συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία είχαν παραληφθεί από τη Διοίκηση, καθώς και η γνωμάτευση Γρηγορίου επί του θέματος.
 Σας γνωστοποιούμε, τέλος, ότι το Δ.Σ. αποφάσισε τη διεξαγωγή των εκλογών νέου Δ.Σ. του Συνδικάτου της Παρασκευή 12/7/19, ενώ η απολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 20/6/19.




Δεν υπάρχουν σχόλια: