03 Ιουνίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Αθήνα, 3/6/2019 

Συνάδελφοι,
 Σήμερα στις 13:00 συγκλήθηκε έκτακτη ενημερωτική συγκέντρωση, που μετατράπηκε λόγω της ύπαρξης απαρτίας σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, για να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές – αντιδημοκρατικές εξελίξεις και θεσμικές εκτροπές στο θέμα της διαχείρισης της γνωμάτευσης του νομικού συμβούλου ΕΑΓΜΕ κ. Γρηγορίου.

 Ενώ το Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ στη συνεδρίαση της 23/5/19 αποφάσισε να σταλεί στο ΥΠΕΝ η γνωμάτευση Γρηγορίου με ερώτημα για το πώς πρέπει να κινηθούν στα ζητήματα που θέτει, μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει αποσταλεί η γνωμάτευση και το σχετικό ερώτημα στο ΥΠΕΝ, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ.

 Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα (1 κατά & 2 λευκα) τα εξής:
1. Από αύριο το πρωί και σε περίπτωση που δεν έχουμε στα χέρια μας το έγγραφο προς το ΥΠΕΝ με την κοινοποίηση της γνωμάτευσης και το ερώτημα, αρχίζει λειτουργική κατάληψη, η οποία λήγει το επόμενο λεπτό που θα το λάβουμε.

 2. Αν μέχρι την Παρασκευή 7/6 δεν έχουμε πετύχει συναντήσεις και συνεννόηση με ΥΠΕΝ και Γραφείο Πρωθυπουργού, αφού αποσταλούν οι σχετικές επιστολές και Δελτία Τύπου (ήδη έχει σταλεί σχετική επιστολή στον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Λιάκο) θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, την Τρίτη 11/6/19 στο Μαξίμου και την Πέμπτη 13/6/19 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: