12 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ “ ψευδό - ΕΑΓΜΕ (ΙΓΜΕ)” Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ “ΔΙΟΙΚΕΙ” ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧTENIZETAI!


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 12.03.2020


ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ “ ψευδό - ΕΑΓΜΕ (ΙΓΜΕ)”
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  “ΔΙΟΙΚΕΙ” ΚΑΙ ΤΟ  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΧTENIZETAI!

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση σε σύμπραξη με τον ΣΕΒ προσποιούμενοι και ότι προτεραιότητες είναι η υγεία του Λαού και η διαφύλαξη των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών συνόρων, είτε με τον κορωνοϊό, είτε με τον Ερντογάν (το καλόπαιδο της Ε.Ε. και Αμερικανό-Νατοϊκών) προωθεί  την πολιτική της με την στήριξη  μεγάλου τμήματος των ΜΜΕ. Προωθεί την πολιτική ισοπέδωσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και την καταπάτηση ακόμη και στοιχειωδών δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στα πλαίσια αυτά αυξάνει τις νατοϊκές στρατιωτικές δαπάνες και σκορπίζει ΝΑΤΟικές βάσεις  σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα με τον πολυνόμο Νόμο Βρούτση-Κατρούγκαλου, επιχειρεί να φιμώσει τα Συνδικάτα (βοηθούντων των πρώτο-παλληκαριών της πλειοψηφίας ΓΣΕΕ), αποτελειώνει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ παράλληλα περνάει  Νόμο για τη Πρόληψη στον τομέα της δημοσίας υγείας με τον οποίο την αναθέτει σε “εθελοντικές οργανώσεις” και στην “κοινωνία των πολιτών”.
Και στο αποστελεχωμένο «μεταλλαγμένο» Ινστιτούτο μας αντί να καταργήσει το Νόμο-Έκτρωμα  συνεχίζει το δούλεμα για δήθεν κατάργηση του ρόλου του εκκαθαριστή σε σχέση με τα χρέη του ΕΑΓΜΕ-ΙΓΜΕ από τους παρανόμως παρακρατηθέντες μισθούς μας.
Κάποιοι νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο για να πιστέψουμε ότι ο  Υπουργός Χατζηδάκης, ό ίδιος που ζήλεψε τον Σταθάκη και με Νόμο έβαλε εκκαθαριστή στην ΛΑΡΚΟ για να κλέψει 25% από τις αποδοχές των εργαζόμενων, για να σταματήσει να πληρώνει τις αποζημιώσεις-συνταξιοδότησεις και αύριο τις αποζημιώσεις απόλυσης τους και που θα προωθήσει το ξεπούλημα της Εταιρείας σε επιχειρηματικούς ομίλους, αυτός ο ίδιος θα βάλει το δικό μας εκκαθαριστή (που θα φάει όλη τη περιουσία του ΙΓΜΕ) να εξαιρέσει τα δικά μας χρέη.
Στην συνάντηση του Συνδικάτου που έγινε με τον Γ. Δ/ντή  στην οποία παρέστησαν  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου, με σκόπιμη μη ενημέρωση για παρουσία και των υπολοίπων μελών της Ε. Γραμματείας (ακόμα και των δικών τους),  τους πάσαρε αυτή τη «φοβερή» ιδέα, την οποία ανακοίνωσε με περισσή χαρά το «προεδρείο» του Συνδικάτου μας χωρίς φυσικά να ενημερώσουν κανέναν από το προεδρείο ή το ΔΣ για το πώς θα έπρεπε να γραφεί μια τέτοια ανακοίνωση, τακτική που συνηθίζουν τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Θυμίζουμε στους κυρίους της ΚΕΣΙ ότι η απαίτηση όλων μας για το θέμα αυτό είναι η δικαίωση με την επιστροφή όλων των κλεμμένων σε όλους το συντομότερο δυνατόν!
Αυτό θα είχε επιτευχτεί, αν δεν σταματούσε η αγωνιστική διεκδίκηση  από τον Αύγουστο του 2018. Τους θυμίζουμε επίσης ότι υπάρχουν συνάδελφοι που ακόμη δεν έχουν πάρει για την  περίοδο της μεγάλης κλεψιάς 2013-2018 ούτε μισό ευρώ και κινδυνεύουν πλέον με αυτό το τερτίπι να μην προλάβουν να πάρουν τίποτα, αφού οι αρνητικές εξελίξεις για τα εργασιακά και μισθολογικά τρέχουν ραγδαία με νέα παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που είναι προ των πυλών με αφορμή τον κορωνοιου.
Κύριοι του προεδρείου του Συνδικάτου με τον τρόπο που χειρίζεστε τα εργασιακά θέματα, θα έχετε την απόλυτη ευθύνη για την όποια δυσάρεστη εξέλιξη αυτού του θέματος. Αλλά φαίνεται ότι δεν σας καίγεται καρφί, αφού «ρεφάρατε» ποικιλοτρόπως.
Η θέση της παράταξης μας είναι καθαρή: Όλα τα κλεμμένα σε όλους τους συναδέλφους τώρα! Όσοι πήραν, ότι πήραν ήταν αποτέλεσμα Αγώνα, τον οποίο εσείς τον σταματήσατε.
Για τις 3 συναδέλφισσες καθαρίστριες η θέση μας είναι επίσης καθαρή: Οι συναδέλφισσες αυτές που συμπληρώνουν 60 μήνες εξαιρετικής προσφοράς στο Ινστιτούτο, όχι μόνο πρέπει να μονιμοποιηθούν, αλλά και λόγω της δύσκολης εποχής που περνάμε με την παγκόσμια επιδημία, θα έπρεπε να προσληφθείεπιπλέον προσωπικό τόσο στα κεντρικά στις Αχαρνές, όσο και στα παραρτήματα.
Κάθε άλλη μεσοβέζικη παραμονή τους με  Σ.Μ.Ε. ή ως πάσα  σε νέο εργολάβο που ενδεχομένως θα «πάρει» την καθαριότητα, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Το Συνδικάτο θα πρέπει να απαιτήσει την μονιμοποίηση τους, αποτρέποντας κάθε άλλη εκδοχή!
Κατά τα άλλα ο ΓΔ « πονηρά» ζητάει να νομοθετήσει το Συνδικάτο για την παραμονή τους στην δουλειά προκειμένου να απαλλαγεί από τις ευθύνες του.
Ένα Συνδικάτο «υπό το έλεγχο της κεσι» που κάνει την πάπια στην ηθική και εργασιακή υποβάθμιση συναδέλφου και ανέχεται σκαιή συμπεριφορά προς μέλος της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας από τον αναπλ.ΓΔ, ο οποίος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τον αυτόνομο και συνδικαλιστικά προστατευόμενο ρόλο της, αλλά στα πλαίσια εκφοβιστικής πρακτικής αναφέρει υποχρεώσεις και δικαιώματα που ερμηνεύοντας νομοθετήματα θεωρεί ότι η ΕΥΑΕ έχει. Ξεχνά, ότι η ΕΥΑΕ εκπροσωπεί εργαζομένους και δεν είναι λειτουργική μονάδα του ΙΓΜΕ για να κατσαδιάζει λεκτικά, προσπαθώντας να εκτονώσει πιθανές δικές του αβλεψίες.
 Επισημαίνουμε σε Διοίκηση και σε κάθε υπηρεσιακό παράγοντα, ότι κάθε μέλος του Συνδικάτου, έχει το δικαίωμα να ενημερώνει όλους τους συναδέλφους για οποιοδήποτε θέμα αφορά εργασιακά δικαιώματα, όταν αυτά μάλιστα είναι δημοσιευμένα και αναρτημένα σε ιστοσελίδα  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών https://www.isathens.gr/syllogos/arxeio-drasewn-isa/8175-anarrwtikes-adeies-isotimia-iatrikis-ypografis.html και μάλιστα όταν πρόκειται για έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που είναι θεσμικό όργανο του κράτους! Πόσο μάλλον η ΕΥΑΕ που είναι στα πλαίσια των καθηκόντων της να φροντίζει και ενημερώνει τους συναδέλφους για όλα τα θέματα και δικαιώματα που ενδιαφέρουν τους συναδέλφους.
Ως εκ τούτου καταδικάζουμε την απαράδεκτη αντιδημοκρατική και αντισυνδικαλιστική ενέργεια του Αναπλ. ΓΔ εναντίον του συναδέλφου της ΕΥΑΕ.
Θυμίζουμε πάλι σε όλους ότι τα μέλη της επιτροπής ΕΥΑΕ εκλέχτηκαν από τους εργαζόμενους και δεν είναι κυβερνητικομματικά φυτεμένοι υπάλληλοι, όπως είναι ο ίδιος και η Διοίκηση, που η θητεία τους είναι περιορισμένη μέχρι την επόμενη κυβέρνηση. Αν πιστεύουν στην Δημοκρατία και δεν θέλουν να μας επιβάλλουν την δική τους «νέα» δημοκρατία, ας καταλάβουν το λάθος τους. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και κατανοητά. Η επιμονή και εμμονή για ποικίλους λόγους σε εσφαλμένες θεσμικά πρακτικές δεν είναι. Κυβέρνηση και διοικούντες φαίνεται ότι βρίσκονται σε πανικό θερίζοντας τα αποτελέσματα από τους αντεργατικούς και αντιδημοκρατικούς ανέμους που σπέρνουν. Σιγοντάρουν επίσης πρόθυμα σε αυτό κάποιοι συνδικαλιστές και διευθυντο-συνδικαλιστές (εκμεταλλευόμενοι την άγνοια και την ανασφάλεια τους) αλλά και Σεπιτο-διευθυντές του αλήστου μακαρίτη Πτέραρχου της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που ως φαίνεται ξαναγυρίσαμε στην ίδια φαύλη κατάσταση, μόνο που τότε το Συνδικάτο αντιδρούσε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια μείωσης των εργασιακών δικαιωμένων μας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας.
Αν υποθέσουμε ότι κάποιοι από την πλειοψηφία του Συνδικάτου, καταλαβαίνουν έστω και κάποια από αυτά, γιατί στρουθοκαμηλίζουν;;;; Νομίζουν ότι κάνοντας πλάτες στη Διοίκηση και την Κυβέρνηση θα τους δώσουν κάποιο ξεροκόμματο;;;;;
Γιατί κάνουν το κορόιδο για το Ανθυγιεινό επίδομα ή για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ΣΕΟΧ;;;
Μήπως πιστεύουν ότι επειδή τους βοηθούν θα τους φάνε τελευταίους και ότι θα έχουν τις πλάτες της Διοίκησης με το φίμωμα κάθε αντίθετης φωνής;;;
Σαν ΕΑΜ-ΙΓΜΕ καλούμε όσους δεν έχουν χάσει τελείως κάθε συνδικαλιστική τσίπα να δώσουμε τα  χέρια σε ένα ενωτικό – αγωνιστικό μέτωπο που μπορεί να ξαναστήσει το ερευνητικό Ινστιτούτο της 100χρονής γεωλογικής-μεταλλευτικής έρευνας που θα παλέψει για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, καθώς και για να μας δώσουν πίσω τα όλα κλεμμένα.
Για επιστημονική και εργασιακή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ από όποιον και αν καλλιεργείται!
Απαιτούμε εδώ και τώρα από το Συνδικάτο άμεση σύγκλιση ανοιχτού ΔΣ την με θέματα:
1.      Δυναμική αντίδραση προς τον ΓΔ και την Διοίκηση για αποκατάσταση της συναδέλφου μας και προάσπιση του ρόλου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
2.      Αγωνιστικό πρόγραμμα για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ.
3.      Εκτίμηση για την αξιοπιστία της πρότασης του ΓΔ για την εξωδικαστική λύσης του 25%.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, για ΙΓΜΕ ισχυρό –έρευνα για τον λαό!

ΙΓΜΕ μην σκύβεις το κεφάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: