03 Μαρτίου 2020

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΔ ΕΑΓΜΕ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΓΜΕ

Αχαρνές, 03.03.2020


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΕ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΔ ΕΑΓΜΕ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΟΠΙΛΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΕΣΙ.

Στα πλαίσια του «αποφασίζουμε και διατάσσομεν» ο ΓΔ της ΕΑΓΜΕ προέβη απροειδοποίητα σε αδικαιολόγητη και μειωτική μετακίνηση συναδέλφου, αφού από την θέση ευθύνης ΠΕ που είχε, την τοποθέτησε  σε θέση ΔΕ, υποβαθμίζοντας αφενός την αξίας της και αμφισβητώντας αφετέρου την επί 29 έτη εμπειρία της στο συγκεκριμένο νευραλγικό τμήμα, που συνδέεται άμεσα με την διοικητικά εύρυθμη λειτουργία του ΙΓΜΕ αλλά και την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των υπηρεσιακών φακέλων μας. Η μετακίνηση της δεν συνάδει την αξιοκρατική πρόσληψη της, με τις σπουδές και τα πτυχία, και την επί πολλάχρόνια τοποθέτηση της σε θέσεις ευθύνης.
Η απαράδεκτη αυτή αντιδεοντολογική και αντεργατική ενέργεια που έγινε χωρίς καμία προφορική ενημέρωση της και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προφορική ή γραπτή σύσταση,συνέβη την Δευτέρα 24/02/2020 λίγο πριν την λήξη του ωραρίου, όταν υποχρεώθηκε με mail που της εστάλη από το γραφείο του ΓΔ,  να αναρτήσει η ίδια την …καρατόμησή της..(!)
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η εμπαθής και τραμπουκική νοοτροπία άσκησης εξουσίας από μια Διοίκηση που αντί να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των σοβαρών εργασιακών προβλημάτων μας και την αποκατάσταση του ερευνητικού τίτλου και κύρους του ΙΓΜΕ, κοιτάει με φιέστες και σπασμωδικές αποφάσεις «πυγμής» να ισχυροποιήσει την εξουσία της.
Η αψυχολόγητη και κατάπτυστη αυτή ενέργεια των διοικούντων,  προκάλεσε ισχυρό σοκ στην υγεία της συναδέλφου μας, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να καταφύγει σε ιατρική παρακολούθηση, προκειμένου να συνέλθει από το απροειδοποίητο υπηρεσιακό χτύπημα του ΓΔ της ΕΑΓΜΕ.
Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, παρενέβη και έπραξε τα δέοντα, ενημερώνονταςτους αρμόδιους.
Η ίδια συνάδελφος άμεσα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συνδικάτου,αλλά και οι εκλεγμένοι στο Συνδικάτο της παράταξης μας, επίσης έλαβαν γνώση για το ζήτημα και αποφασίστηκε δια τηλεφώνου ΟΜΟΦΩΝΑ να γίνει την επομένη διαμαρτυρία στον ΓΔ της ΕΑΓΜΕ.
Πράγματι την επόμενη μέρα έγινε συνάντηση με τον Γ. Δ/ντή  στην οποία παρέστησαν  ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου, λόγω απουσίας των υπολοίπων μελών της Ε. Γραμματείας.
Την επομένη της συνάντησης, ενημερωθήκαμε από τον Γραμματέα του Συνδικάτου, ότι ο ΓΔ είπε ότι έκανε αυτή την μετακίνηση, διότι η συνάδελφος, κατά την γνώμη του έκανε λάθη και δεν συνεργαζόταν σε διάφορα ζητήματα, ειδικά σε αυτά που αφορούν τους φακέλους του προσωπικού του φορέα. Δηλ. δεν ενέδωσε στην άνευ διασφαλίσεων μετακίνηση των φακέλων από τη θέση στην οποία ευρίσκονταν επί δεκαετίες για να σκαναριστούν! Γιατί άραγε;; Είναι σύννομη αυτή η ενέργεια της ηλεκτρονικής διακίνησης προσωπικών στοιχείων, και η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα;;;;
Επειδή αυτή την δικαιολογία του ΓΔ την θεωρήσαμε τουλάχιστον αστεία, προτείναμε στον Πρόεδρο και Γραμματέα του Συνδικάτου, να περιμένουμε μέχρι να επιστρέψει η συνάδελφος από την αναρρωτική της άδεια, να κάνουμε έκτακτο ΔΣ και να την καλέσουμε να μας πει την δική της άποψη για το ζήτημα και να δράσουμε αποφασιστικά, προκειμένου να παρθεί πίσω η απαράδεκτη μετακίνηση της συναδέλφου.
Αντ΄ αυτού, η ΚΕΣΙ που ελέγχει κατά πλειοψηφία το Συνδικάτο, κάνοντας κατάχρηση εξουσίας στέλνει την Παρασκευή στις 14:14 το μεσημέρι ένα Ενημερωτικό Σημείωμα και αναφέρει για το θέμα την απαράδεκτη εργασιακά και ηθικά άποψη του ΓΔ, χωρίς κανένα σχόλιο, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τους καταστατικούς σκοπούς, την επιβεβλημένη αλληλεγγύη μεταξύ των μελών και τους στόχους του Συνδικαλιστικού κινήματος για αξιοκρατικές, διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες διοίκησης.
Με τέτοιον τρόπο μάλιστα αναφέρει τις απόψεις της διοίκησης χωρίς εισαγωγικά και χωρίς σχόλιο από το Συνδικάτο, σαν να συμφωνεί και να συναινεί με την εργοδοτική αυθαιρεσία του Γ. Δ/ντή δημιουργώντας νέο σοκ στη συνάδελφο. Επίσης αναφέρει περίπου πως πρέπει να είμαστε ευτυχείς που κατά Γ.Δ. είναι μια ενέργεια που δεν προαναγγέλει «μαζικέςμετακινήσεις»!!!!!!!
Έτσι το «προεδρείο» αποφάσισε και διέταξε πριν από μας για εμάς, χωρίς να περιμένει, ως όφειλε, να το συζητήσουμε συλλογικά στο ΔΣ για να πάρουμε απόφαση για το πώς θα έπρεπε να χειριστούμε το λεπτό αυτό θέμα της συναδέλφου μας.

«Ποιος θα μας προστατέψει από τους προστάτες, ποιος;;»

Για μια ακόμη φορά η ΚΕΣΙ «εντάσσει» το Συνδικάτο στους σχεδιασμούς της τελικής επικράτησης του εκτρώματος ΕΑΓΜΕ στην υπηρεσία της Διοίκησης και λειτουργεί ως υποβοηθητικός παράγοντας στην οριστική διάλυση του Φορέα που επιχειρεί η Κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας με σταθερά βήματα, στον δρόμο που τους άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ κάνουν λογαριασμό χωρίς τον ξενοδόχο διότι υπάρχει το ΕΑΜ-ΙΓΜΕ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα από το Συνδικάτο άμεση σύγκλιση ανοιχτού ΔΣ με θέματα:
1.      Δυναμική αντίδραση προς τον ΓΔ και την Διοίκηση για αποκατάσταση της συναδέλφου μας
2.      Αγωνιστικό πρόγραμμα για την επανασύσταση του ΙΓΜΕ.
3.      Εκτίμηση για την αξιοπιστία της πρότασης του ΓΔ για την εξωδικαστική λύσης του 25%.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, για ΙΓΜΕ ισχυρό –έρευνα για τον λαό!

ΙΓΜΕ μην σκύβεις το κεφάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: