08 Απριλίου 2020

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΓΜΕ
Αχαρνές, 08.04.2020

ΤΟ ΕΑΜ ΙΓΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ & ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο κορονοϊός δεν θα νικήσει,  λαός και νοσοκομειακοί θα τον νικήσουν τα αντεργατικά μέτρα θα καταργήσουν!

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού και χωρίς να απεμπολούν τα δικαιώματα μας ακολουθούν τις οδηγίες όπως αυτές εκδίδονται από τον ΕΟΔΥ. Βρίσκονται όμως σε αγωνιστική επιφυλακή για την αντιμετώπιση μια σειράς αντεργατικών διατάξεων όπως των άρθρων 9-12 της ΠΝΠ της 20/3/20 που με αφορμή την πανδημία προώθησε η κυβέρνηση.
Χθες που ήταν  η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και οι κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με αποφάσεις των Ομοσπονδιών τους, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράσταση μας, καταγγέλλοντας μαζί τους τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, μέτρα ατομικής προστασίας και απαιτώντας την υλοποίηση των διαχρονικών αιτημάτων τους που με αφορμή τον κορονοϊό είναι τραγικά επίκαιρες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες έστειλε αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στον χώρο της υγείας.

Καταγγέλλουμε την παρέμβαση της αστυνομίας στον Ευαγγελισμό και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Έστειλαν την αστυνομία για να κάνει μαθήματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής σε γιατρούς και νοσηλευτές. Μάλιστα φαίνεται οι δυνάμεις ΔΙΑΣ έχουν ανοσία απέναντι στον κορονοϊό και για αυτό δεν τηρούσαν καμία απόσταση μεταξύ τους ούτε άλλο μέτρο προφύλαξης. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα, θα ήταν για γέλια. Κόπτονται για την υγεία μας αυτοί που μας αφήνουν χωρίς κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Αυτοί που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε ακόμα και άρρωστοι.

Απαιτούμε:
1. Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.
2. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).
3. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).
4. Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τ.Ε.Π και τις Μ.Ε.Θ αλλά και των δομών Π.Φ.Υ ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.
5. Διάθεση δωρεάν στον πληθυσμό αντισηπτικών, μασκών και των άλλων μέσων ατομικής προστασίας για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.
6. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους συναδέλφους τις δικαιούνται. Υπάρχουν καταγγελίες συναδέλφων ότι διοικήσεις νοσοκομείων προσπαθούν να αποτρέψουν τους συναδέλφους να την ζητήσουν ή αρνούνται να απαντήσουν στο αίτημά τους για τη χορήγηση της εν λόγω άδειας.
7. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

Η Κυβέρνηση λέει ότι γίνεται πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό δεδομένου ότι δεν έχει  προσδιορισθεί ο χαρακτήρας και οι ιδιότητες του κορονοϊού.
Αυτή η εκτίμηση δεν δικαιολογεί όμως το διπλασιασμό της αποζημίωσης των ιδιωτικών κλινικών για την διάθεση των ΜΕΘ ή την υπερτιμολόγηση των διαγνωστικών τεστ που έφτασαν τα 300 Ευρώ αντί να επιτάξει αυτές τις υπηρεσίες και να τις εντάξει στο δημόσιο σχεδιασμό  όπως ζητούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί και όπως έκαναν μια σειρά χώρες στην Ευρώπη.

Εμείς όμως ξέρουμε ότι ανεξάρτητα της συγκυρίας ο εχθρός είναι ορατός και συνδέεται με τις τραγικές ελλείψεις που προαναφέραμε.

Επίσης ότι ο εχθρός αυτός περιλαμβάνει, όλους εκείνους που την περίοδο 2010-2019 (αλλά και παλιότερα) υπονόμευσαν το Δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας με κλείσιμο νοσοκομείων και απολύσεις νοσοκομειακών, όλους εκείνους που αντιμετώπισαν με ΜΑΤ και δακρυγόνα τους νοσοκομειακούς όταν διεκδικούσαν ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας και αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων μέσω της εφαρμογής ΣΔΙΤ (συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα), ή ακόμη χειρότερα όταν επιχειρούσαν να συλλάβουν να συλλάβουν την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ επειδή ως ψυχίατρος στο νοσοκομείο του Θριάσιου, ζητούσε να μην οπλοφορούν οι αστυνομικοί στις μεταγωγές ασθενών-κρατουμένων στις ψυχιατρικές κλινικές .

Με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα δεν ξεχνάμε ότι και σήμερα απαιτείται η παραμονή στο σπίτι και καλούμε τα μέλη μας να μην εφησυχάσουν και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔ, αλλά είμαστε στο πλευρό των νοσοκομειακών τους αγώνες των οποίων διαχρονικά στηρίζουμε

Απαιτούμε σήμερα με αφορμή την κινητοποίηση τους να ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια και όχι η μισή αλήθεια όπως αυτή φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία, να ακουσθεί η αλήθεια αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά όχι μόνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την αντιμετώπιση της "επιδημίας" των τραγικών ελλείψεων και της ιδιωτικοποίησης της υγείας

Ο αγώνας των νοσοκομειακών μπορεί να συντονισθεί με τον δικό μας αγώνα για επανίδρυση του ΙΓΜΕ και για γεωλογική-μεταλλευτική έρευνα προς όφελος του λαού. 

Μένουμε μέσα αλλά όχι σιωπηλοί 

Ενωμένοι θα νικήσουμε την πανδημία, την κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία 




Δεν υπάρχουν σχόλια: