10 Αυγούστου 2021

ΟΜΕ: ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/8/2021 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

 

Α.Π.: 304              Αθήνα Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 27/8/2021

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.


Με βάση το ψήφισμα της Πανελλαδικής σύσκεψης - τηλεδιάσκεψης των σωματείων στις 9/8/2021 καταγγέλλουμε την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του Συναδέλφου Ν. Τζανετή Προέδρου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και μέλους της Διοίκησης της ΟΜΕ από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC (εργολάβου της Ελληνικής Χρυσός στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής).

Η απόλυση αυτή εντάσσεται στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας (ΣΜΕ και ΣΕΒ), και κτυπάει επί της ουσίας όλη την Εργατική Τάξη, αφού με την εφαρμογή του αντεργατικού εκτρώματος 4808/2021, πιστεύει ότι μπορεί να ξεμπερδέψει με το Συνδικαλιστικό Κίνημα που παλεύει, διεκδικεί, εργασιακά δικαιώματα με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Σε αυτή την πρόκληση ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ,προκειμένου:

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ!

 

Δεδομένου ότι η απόλυση του Προέδρου του Σωματείου και Μέλους της ΟΜΕαποτελεί τροχιοδρομική βολή της εφαρμογής του Νόμου 4808/2021, που μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω τουλάχιστον και θα επιφέρει τραγικές εξελίξεις στους χώρους εργασίας με ταπεινωμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που δεν θα τολμούν να διεκδικήσουν τίποτα, αφού ο νόμος δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να απολύουν όσους συνδικαλιστές ζητούν, διεκδικούν, προτείνουν συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.

 

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε:

 

Προκηρύσσουμε 3ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας στις 27 Αυγούστου 2021για τους εργαζόμενους του κλάδου καιτουςκαλούμε να δώσουμε βροντερό παρών έξω από το κτήριο της επιθεώρησης στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 13:00 απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση και να σταματήσει η επίθεση στα σωματεία και στα δικαιώματά μας.

 Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ να αποτελέσει καθήκον και αφορμή όλης της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, να ανατραπεί στην πράξη ο αντεργατικός νόμος 4808/21.

 Καλούμε όλες τις Συνδικαλιστικές οργανώσεις να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και κυρίως τις Δευτεροβάθμιεςαλλά και την ΓΣΕΕ, να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και δράσεις στις 27/8/21 για να αποτραπεί η απόλυση του Συναδέλφου, βάζοντας έτσι φρένο στο πογκρόμ απολύσεων που ετοιμάζουν σε όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: