14 Ιουνίου 2022

ΑΝΑ.Σ.Α.:Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΣΕ «ΥΠΕΡ» ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΓΜΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑ.Σ.Α.

(Παράταξη Συνδικάτου ΙΓΜΕ)

14/6/2022

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΣΕ «ΥΠΕΡ» ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΙΓΜΕ

Σύντομο ιστορικό: Από ίδρυσης της ΕΑΓΜΕ και μέχρι την 05.04.2022 ο εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΙΓΜΕ απείχε από οποιαδήποτε ψηφοφορία. Η στάση αυτή ήταν απόρροια της ομόφωνης απόφασης Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου, ότι δεν θα νομιμοποιούμε με την συμμέτοχή μας το έκτρωμα ε α γ μ ε, που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με μόνο στόχο και σκοπό να καταχραστεί από τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους και να απεμπολήσουν τα νόμιμα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά τους.

Η τότε κυβέρνηση χρησιμοποιώντας νομικά εργαλεία που έχουν θεσπιστεί από την πολιτική αστική εξουσία για να καλύπτουν και να βολεύουν ημετέρους οικονομικούς παράγοντες, έκλεισε την πόρτα στις νόμιμες απαιτήσεις του προσωπικού λέγοντας τους πως είναι μεν δίκαιες και νόμιμες αλλά ο νόμος ισχύει και θα πρέπει να τα διεκδικήσουν από την «νόμιμη οδό» του εκκαθαριστή και τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία του ΙΓΜΕ.

Ο σκοπός και τα μέσα επίτευξης αυτού είναι γνωστά από κάθε εγχειρίδιο διαχείρισης των μαζών. Ωθούμε τους εργαζόμενους στην κόπωση και την απογοήτευση έτσι ώστε σε κατάλληλο χρόνο να είναι ικανοποιημένοι από την «ελεημοσύνη» που τους παρέχεται αντί για τα δίκαια και νόμιμα.

Αυτό συνέβη με την Εθνική Ασφαλιστική όπου παρουσιάστηκε ως μεγάλη επιτυχία το μεγάλο κόλπο.

Δ.Σ. Συνδικάτου 05.04.2022: Μετά από πρόταση της παράταξης μας, πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση:  «Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων να ενημερώνει λεπτομερώς το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για τα θέματα που κάθε φορά καταθέτονται για ψήφιση στο Δ.Σ. ΕΑΓΜΕ, και με ομόφωνη ή κατά πλειοψηφία απόφαση να παίρνει την άδεια για να υπερψηφίζει η να καταψηφίζει τα θέματα».

Δ.Σ.  ΕΑΓΜΕ 06.06.2022: Ενώ 4 ημέρες πριν το Δ.Σ. ο εκπρόσωπος μας ενημέρωσε στέλνοντας μας την Η/Δ για το ερχόμενο Δ.Σ. λέγοντας ότι δεν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα… Αλλά στα θέματα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει το επίμαχο θέμα (κατά τη γνώμη μας)  για το οριστικό ξεπούλημα του λογιστηρίου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, τον παροτρύναμε να το καταψηφίσει. Το αρνήθηκε κατηγορηματικά, αλλά μας ενημέρωσε ότι η πάγια θέση μας είναι η μη εκχώρηση υπηρεσιών και η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και έτσι θα τοποθετηθεί μέσα στο Δ.Σ. απέχοντας από την ψηφοφορία, ενημερώνοντας τους εργαζομένους με σχετικό σημείωμα για αυτή την τοποθέτησή του.

Αλλά στο ΔΣ. ο εκπρόσωπος συμφώνησε να «εκπροσωπήσει» τους εργαζόμενους, ψηφίζοντας θετικά εκ μέρους τους….(!), έστω και αν  η ψήφος του δεν ήταν απαραίτητη για να περάσει το ξεπούλημα (η διοίκηση είχε την πλειοψηφία), την παραχώρησε απλέτως εμπλέκοντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που τον εμπιστευτήκαν στο ύποπτο ξεπούλημα του λογιστηρίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη από τον ευτατόν του και μόνο.

Στην συνεδρία Ε.Γ. του Συνδικάτου που έγινε την  Τρίτη 07.06.2022, όχι μόνο ομολόγησε ότι δεν έγινε κάποιο λάθος, αλλά προσπάθησε αμετανόητος να εκθέσει έωλα και ποταπά επιχειρήματα ότι έπραξε σύμφωνα με την «συνείδηση» του το σωστό…. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ.Γ. του Συνδικάτου.

Ή πραξικοπηματική αυτή ψήφος του είναι,  μια από τις μελανότερες σελίδες συνδικαλιστικής πρακτικής στην ιστορία του ΙΓΜΕ. Και η μελανιά αυτή δε θα ξεπλυθεί ποτέ, θα τον συντροφεύει στην «ανεξίτηλη» υπόλοιπη πορεία του.

Συνάδελφοι,

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, που είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος του Συνδικάτου, παραβίασε επικίνδυνα και κατάφορα όλους τους κανόνες δεοντολογίας για τον ρόλο του εκπροσώπου, αλλά και το καταστατικό, αφού έγραψε στα παλαιά του τα υποδήματα την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ της 05.04.2022.

Αφού επέλεξε να είναι με την Διοίκηση και την κυβέρνηση με τόσο χυδαίο τρόπο και όχι με τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ΙΓΜΕ, ας εγκαταλείψει όλες τις συνδικαλιστικές θέσεις και του εκπροσώπου και να αφήσει άλλους συναδέλφους του να συνεχίσουν την θητεία σε αυτές τις θέσεις.

Τον θεωρούμε ανάξιο και επικίνδυνο για να λύσει οποιοδήποτε συνδικαλιστικό ζήτημα. Άραγε κατάλαβε ότι με αυτή την κατάπτυστή απόφαση κλείνει τον δρόμο για να γίνουν μόνιμες προσλήψεις σε συναδέλφους που θα μπορούσαν να επανδρώσουν τις θέσεις αυτές;

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέλη του Συνδικάτου, όλων των ειδικοτήτων και όλων των συμβάσεων να συμμετάσχουν στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συνδικάτου αύριο Τετάρτη 15/6/2022 και ώρα 11:30 Στο χώρο υποδοχής του Κεντρικού Κτιρίου του ΙΓΜΕ στο ισόγειο, αλλά και οι συνάδελφοι των παραρτημάτων να συμμετάσχουν επίσης με τηλεδιάσκεψη επίσης.

Η Γενική Συνέλευση το ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις για όλα τα θέματα.

 

Η Ε.Γ. ΤΗΣ ΑΝΑΣΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: