22 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου 22/05/2013


                                                                                                  Αχαρνές, 22-5-2013
                                                                                                           ΑΠ: 102/6.2

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 23/3/2013 και ώρα 11.00 π.μ. οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή κινητοποίηση με αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) προκειμένου να καταγγείλουν την παρελκυστική πολιτική του ΥΠΕΚΑ που εντάσσεται στην γενικότερη αντεργατική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης.
Στις 29-5-13 κρίνεται  στα Δικαστήρια η παράνομη απόφαση του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ που οδηγούσε 130 εργαζόμενους του ΙΓΜΕ στην Εφεδρεία και την απόλυση συρρικνώνοντας το Ινστιτούτο σε βαθμό εξαφάνισης.
Όλοι γνωρίζουν ότι για τους εργαζόμενους του ΙΓΜΕ δεν έχουν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις Εφεδρείας αλλά βρίσκονται όμηροι μιας μη νόμιμης απόφασης του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ και αντί να πάρουν την ευθύνη να άρουν την αδικία κρύβονται πίσω από την εκκρεμοδικία, ενώ το Υπ. Οικονομίας μισθοδοτεί κανονικά ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του ΕΚΒΑΑ.
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού ΠΕΚΑ  για αποδοχή σχετικής τροπολογίας προκειμένου να αρθεί το καθεστώς Εφεδρείας στο ΕΚΒΑΑ και την στήριξη από όλα ουσιαστικά τα κόμματα της Βουλής (εκτός Χρυσής Αυγής) της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, για μια ακόμη φορά δεν τίθεται σε ψηφοφορία από τους αρμόδιους Υπουργούς ΠΕΚΑ με δικαιολογία είτε την άρνηση του Υπουργού ΔΔ και ΗΔ είτε την τελευταία φορά κατά τη διατυπωθείσα από Βουλευτίνα της συμπολίτευσης άποψη για ενημέρωση του Υπερ – Υπουργού κ. Στουρνάρα.
Και ενώ η Κυβέρνηση κλείνει σε όλους τους τόνους την λέξη “ΑΝΑΠΤΥΞΗ” και επιβάλλει μισθούς Κίνας, προγραμματίζει ερευνητικά έργα αρμοδιότητας ΙΓΜΕ, που σχετίζονται με τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του Ορυκτού Πλούτου, τις ενεργειακές πηγές, την αξιοποίηση και προστασία του υπόγειου υδατικού δυναμικού, του Περιβάλλοντος καθώς τα γεωτεχνικά έργα, τα οποία όμως είναι αδύνατον να υλοποιηθούν λόγω έλλειψης προσωπικού, συντήρησης εξοπλισμού και λειτουργικής παραλυσίας ..!         
Υπουργός και Αν. Υπουργός ΠΕΚΑ είτε κρύβονται από την κοινοβουλευτική διαδικασία είτε όταν στριμώχνονται στη Βουλή να απαντούν με αοριστίες μην μπορώντας να απολογηθούν ούτε στους Βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!
Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία ας δεχτούν την σχετική τροπολογία των Βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων επιλύοντας άμεσα το πρόβλημα των συναδέλφων που εργάζονται κάτω από το εφιαλτικό καθεστώς της Εφεδρείας (κατά τον κ. Μανιτάκη οι Εφεδρείες είναι αντισυνταγματικές και υπάρχει και σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ) και ας επιτρέψουν στον ερευνητικό φορέα που λέγεται ΙΓΜΕ να επαναλειτουργήσει απερίσπαστα με την κατάργηση της απαράδεκτης και αντιλειτουργικής ΚΥΑ 25200/8-11-11.
Την ισοπεδωτική αυτή πολιτική που επέβαλλε με την ΚΥΑ 25200/8-11-2011, ο κατηγορούμενος για τη λίστα Λαγκάρτ Παπακωνσταντίνου  και συγκαλύπτουν ΥΠΕΚΑ και Υπ. ΔΔ κ ΗΔ, δεν είχε άλλο στόχο από τη διάλυση ενός ερευνητικού Ινστιτούτου που ασχολείται αποτελεσματικά επί 60 χρόνια με την έρευνα του Ορυκτού Πλούτου.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΗΣ: ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ.

Καλούμε τους εργαζόμενους όχι μόνο του ΙΓΜΕ αλλά και του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα στην 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη στις 11.00 μμ. σε συγκέντρωση μπροστά στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119)

Ζητάμε από τα ΜΜΕ να προβάλλουν και να στηρίξουν τους αγώνες των εργαζόμενων που είναι αγώνας για την διατήρηση και την ανάπτυξη του ΙΓΜΕ προς όφελος του λαού και του τόπου.
                                                                          
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: