20 Μαΐου 2013

Παρέμβαση ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης


Νέα παρέμβαση του ΠΑΜΕ ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης 
Δημοσίευση: Δευ, 20/05/2013 - 16:56
Την «αξιοποίηση» της δικαιοσύνης ως μοχλό για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τις κινητοποιήσεις, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και την συμπίεση έως εξαφάνιση των δικαιωμάτων τους, κατήγγειλε σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χρ. Ρουπακιώτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν ότι ειδικά το τελευταίο διάστημα - με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης - έχει ενταθεί η επίθεση στους αγώνες των εργαζομένων, με την μια απεργία πίσω από την άλλη να βγαίνουν παράνομες από τα δικαστήρια.
Πληθαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη προσωρινή διαταγή - στο πλαίσιο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων - που απαγορεύει επί της ουσίας στον πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και στο σύνολο του ΔΣ να πλησιάσουν επιχείρηση του Ομίλου «ΚΑΛ»!
'Οπως επίσης και το παράδειγμα των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, που όπως αναφέρθηκε, από το 2009 μέχρι και σήμερα, που βρίσκονται σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχουν δεχτεί 13 μηνύσεις!
Σε αυτό το πλαίσιο, καταγγέλθηκε επιπλέον το γεγονός ότι αυτές οι δίκες γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς και είναι πλήθος των περιπτώσεων που επιδίδονται στα σωματεία και τους εργαζόμενους οι κλήσεις μια ώρα πριν από τη δίκη!
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Α. Περράκης μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε σχετικά: «Καταγγείλαμε το γεγονός ότι πλέον η ίδια η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις της χρησιμοποιείται ως εργαλείο από το μεγάλο κεφάλαιο και το αστικό κράτος στο πλαίσιο του να ποινικοποιηθεί η συνδικαλιστική δράση, να απαγορευτεί». Και υπογράμμισε ότι «με αφορμή και την απόφαση για την απαγόρευση, ουσιαστικά, της συνδικαλιστικής δράσης, του συνδικάτου εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική αλλά και τις 13 μηνύσεις σε βάρος των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, θέσαμε αυτά τα ζητήματα καταγγέλλοντας ότι εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα κι ότι όσες αποφάσεις και αν παρθούν σε αυτό το πλαίσιο δε θα μας κάνουν να λυγίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: