10 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 8/7/2013

                                                                       
                                                                                                                  Αχαρνές, 8-7-2013
                                                                                                          


ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Μετά την Απεργιακή Κινιτοποίηση και την Αγωνιστική Συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ μπροστά στο ΥΠΕΚΑ σήμερα το πρωί, έγινε συνάντηση του Προεδρείου του Συνδικάτου του ΙΓΜΕ με τον Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, στην οποία παρίστατο και ο απαράδεκτος Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ κ. Κωστόπουλος, που με την γνωστή του συνέντευξη τύπου είχε διασύρει το Ινστιτούτο λασπολογώντας εναντίον των εργαζομένων.
Κατά την συνάντηση ο Υπουργός δεσμέυτηκε για:
  1. Την στήριξη του Έργου του Ινστιτούτου (Ερευνητικά προγράμματα ΕΣΠΑ) αποδεχόμενος την πρόταση του Συνδικάτου για την παραμονή όλου του σημερινού προσωπικού του ΙΓΜΕ, καθως και για την άμεση προώθηση 55 προσλήψεων Επιστημονικού και Τεχνικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονες συμβάσεις Έργου.
  2. Για την υλοποίηση της παραμονής όλου του προσωπικού του ΙΓΜΕ δεσμεύτηκε να προωθήσει σχετική τροπολογία στη Βουλή που υπολογίζει ότι θα στηρίξουν τα Κόμματα της Συμπολίτευσης αλλά και της Αντιπολίτευσης (συμφώνησε και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χ. Καφαντάρη) προκειμένου να αρθεί το καθεστώς Εφεδρείας για το υποστηρικτικό προσωπικό του ΙΓΜΕ. Έδωσε μάλιστα σχετική εντολή στον πρόεδρο του ΕΚΒΑΑ για την σύνταξη σχετικής τροπολογίας. Στην απόφαση του αυτή, συνηγόρησε το γεγονός ότι από την δημοσίευση της ΚΥΑ 25200 (Νοέμβρης 2011) που στόχο είχε να συρρίκνωσει το ΙΓΜΕ έχουν αποχωρήσει οικιοθελώς με συνταξιοδοτήσεις πάνω από 120 εργαζόμενοι.
  3. Για το θέμα που αφορά τις οφειλές του ΙΓΜΕ προς τους συνταξιούχους (αποζημιώσεις του Νόμου 2112, παροχές ΣΣΕ, καθώς και τις παροχές που προκύπτουν από Ασφ, Συμβόλαιο), δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει μέρος των οφειλών μέσω των κονδυλίων των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Υπουργείου Οικονομίας. Αρνήθηκε να εξετάσει σε νομοτεχνικό επίπεδο τις υπόλοιπες οφειλές, αφήνοντας τες σε Δικαστική εκκρεμότητα.
  4. Δεσμεύτηκε επίσης να πάρει μέτρα για την έγκαιρη εκταμίευση του τμήματος του προϋπολογισμού που αφορά την μισθοδοσία, προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο της καθυστέρησης των δεδουλευμένων.
  5. Τέλος διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι μέσω του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΚΑ διακινείται το περιεχόμενο της κατάπτυστης συνέντευξης Τύπου του Προέδρου του ΕΚΒΑΑ κ. Κωστόπουλου, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς αποστάσεις από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Προέδρου που κατείγγειλαν όλοι ανεξαρτήτως οι εργαζόμενοι.
Δεδομένης της αγανάκτησης και της οργής που επικρατεί στο χώρο του Ινστιτούτου αλλά και στους Επιστημονικούς Φορείς (Συλλόγους, Επιμελητήρια, ΑΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα) που συνεργάζονται με το ΙΓΜΕ είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να διατηρήσει στην θέση του Προέδρου του ανεύθυνου και επικίνδυνο κ. Κωστόπουλο.
Το Προεδρείο του Συνδικάτου δήλωσε στον Υπουργό ότι αν και δεν συμφωνεί με το σύνολο των δεσμεύσεων του (πχ διεκδικεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προ τους συνταξιούχους) θα παρακολουθεί στενά τη υλοποίηση τους, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση



                                                                         

                                                Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: