18 Νοεμβρίου 2013

Αποτελέσματα συνάντησης Συνδικάτου - Υπουργού ΠΕΚΑ στις 13/11/2013


                                                                                   Αχαρνές, 18/11/2013

                                                                                                        
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ (νύν ΕΚΒΑΑ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη 13-11-2013 απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΚΑ στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Χαρά Καφαντάρη, καθώς και εκπρόσωποι από το ΕΚΑ και το ΠΑΜΕ.

Στην απαίτηση του Προεδρείου, των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της Βουλευτού για παράσταση στο Υπουργό, για πρώτη φορά τους υποδέχτηκαν δύο διμοιρίες ΜΑΤ που απαγόρευσαν την προσέγγιση της εισόδου του Υπουργείου, στο Προεδρείο και στην Βουλευτή.
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων επετράπη στον Πρόεδρο του Συνδικάτου και στην Βουλευτή να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Υπουργού και να καθοριστεί συνάντηση την ίδια μέρα το απόγευμα με τον Υπουργό στη Βουλή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, το Συνδικάτο κατήγγειλε τις μονομερείς ατεκμηρίωτες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθούνται από τη Διοίκηση με στόχο την σαλαμοποίηση του Φορέα και την υπονόμευση των Διοικητικο-οικονομικών αλλά και υποστηρικτικών υπηρεσιών (π.χ. γεωτρητικό ερευνητικό έργο) με στόχο την ιδιωτικοποίηση τους μέσω outsourcing  και εργολαβιών. Επίσης επεσήμαναν την συνειδητή επιλογή της Διοίκησης σε ότι αφορά τη μεταλλευτική έρευνα.

Ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος του Τ.Π. 2014 προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επαρκή κονδύλια για τη διασφάλιση της μισθοδοσίας όλου του προσωπικού και την πρόσληψη των 55 τεχνικών και επιστημόνων, τελείως απαραίτητων, για την υλοποίηση του Ερευνητικού προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την Διοίκηση του ΕΚΒΑΑ για τις αυθαίρετες και υπονομευτικές για το φορέα αποφάσεις της, καθώς και την τρομοκρατική πολιτική του Προέδρου, που προέβη σε παράνομες και εκδικητικές μετακινήσεις του προσωπικού.

Ο Υπουργός δήλωσε άγνοια για το ύψος του Τ.Π. 2014 μεταθέτοντας την ευθύνη στον Υπουργό Οικονομίας.

Σε ότι αφορά την πολιτική των ερευνητικών προτεραιοτήτων, της οργανωτικής διάρθρωσης, του Τακτικού Προϋπολογισμού, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους συνταξιούχους, παρέπεμψε το Συνδικάτο στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κ. Μαθιουδάκη και τους συνεργάτες του, δεσμευόμενος ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο επόμενο 10μερο.

Τέλος σε ερώτηση του Συνδικάτου, για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΕΚΒΑΑ με το ΚΑΠΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου ΔΜ και ΗΔ, δήλωσε πλήρη άγνοια.

Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και παράλληλα να επιδιώξουν τον διάλογο με τον Γενικό Γραμματέα για το μέλλον του ΙΓΜΕ για όλα τα οικονομικά – διοικητικά προβλήματα.
Το Συνδικάτο ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποίηση Συνέντευξη Τύπου την μεθεπόμενη εβδομάδα και θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να σταματήσουν άμεσα και να μην υλοποιηθούν οι τρομοκρατικές και αυθαίρετες μετακινήσεις του προσωπικού.

                                           Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                            
                                          Χ.Σμυρνιώτης                     Ε. Αραπογιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: