01 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση 1 12 2013

Αχαρνές 1/12/2013
                                                                                                                      Α.Π. 274/7
     
 Προς Πρόεδρο και μέλη ΔΣ του ΕΚΒΑΑ
Κοιν.: Πολιτική Ηγεσία ΥΠΕΚΑ
            Μέλη Συνδικάτου

Μπήκαμε στον Δεκέμβρη και ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί για Οκτώβρη, Νοέμβρη με ορατό τον κίνδυνο να μην πληρωθούμε ούτε για τα Χριστούγεννα.
Οι δικαιολογίες του Προέδρου του ΕΚΒΑΑ για «λαμόγια» της ΔΥΠΑΝ και «ανίκανες» υπηρεσίες, δίνουν άλλοθι στην Πολιτική Ηγεσία και μεταθέτουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους, Συνδικάτο, και εκπρόσωπο των εργαζομένων.
Η υποκρισία της Διοίκησης αποκαλύπτεται από τις συνεχείς προσπάθειες της,  μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών (επιθεωρητές Δημοσίου και ελεγκτές ΓΛΚ), να στοιχειοθετήσουν ευθύνες παλαιοτέρων Διοικήσεων και εργαζομένων ως βασική αιτία όλων των προβλημάτων.
 Όταν μάλιστα οι έλεγχοι δεν βγάζουν άμεσα τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα, επανέρχονται στο ΓΛΚ για «νέο ενδελεχή έλεγχο».
Ζητάνε με κάθε τρόπο άλλοθι για την Κυβερνητική πολιτική και τις δικές τους ευθύνες!

Για αυτό οι εργαζόμενοι ομόφωνα απαντάνε με λειτουργικές καταλήψεις, δηλ. να δουλεύουν έστω και απλήρωτοι και η Διοίκηση να κάνει την δουλειά της, δηλ.:
  1. Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα
  2. Να προβληθεί με ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο η Πράξη 20 του Επιτρόπου του ΥΠΕΚΑ, με βάσει την οποία επιχειρείται να καταργηθεί η Νοσηλευτική Ασφάλιση στην ΕΘΝΙΚΗ.
 Ο Επίτροπος δεν αναγνωρίζει δικαίωμα των εργαζομένων που προκύπτει από την Συλλογική Σύμβαση (ούτε το ΓΛΚ δεν το αμφισβητεί) επικαλούμενος άσχετες Νομικές Διατάξεις που αφορούν το Ενιαίο Μισθολόγιο, την φορολογία, τον ΕΟΠΥΥ και παράληψη της Γ. Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ.
Η ενδεχόμενη συνειδητή παράλειψη της Γ.Γ. του ΥΠΕΚΑ, να περιλάβει την δαπάνη για το Νοσηλευτικό Συμβόλαιο στο ένταλμα Οκτώβρη-Νοέμβρη, χρησιμοποιείται από τον Επίτροπο εκβιαστικά με το δίλλημα: «αν δεν κόψετε το Νοσηλευτικό Συμβόλαιο δεν πληρώνουμε μισθούς».
Εδώ είναι σκόπιμο να θυμίσουμε σε κάποιους «κολλητούς συναδέλφους» ότι η σύναψη νέου Ομαδικού Συμβολαίου, προϋποθέτει την ασφαλισιμότητα, δηλ. την εξαίρεση ηλικιών και ασθενειών και ότι σε καμία περίπτωση το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι δεν θα υποκύψουν σε εκβιασμούς. Επόμενα η έκκληση του Προέδρου του ΕΚΒΑΑ για τήρηση της «νομιμότητας» θα πρέπει να απευθυνθεί αλλού.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να διεκδικήσουν ενωτικά με Συνδικαλιστικούς και Νομικούς τρόπους τα δικαιώματα τους.

ΕΚΚΛΗΣΗ προς Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΒΒΑ:
 Σήμερα που διακυβεύεται η πορεία του Ινστιτούτου και τα ΜΜΕ στοχοποιούν τον Φορέα, θεωρούμε αναγκαίο και το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε με απόφαση ΔΣ να διαψεύσετε τα δημοσιεύματα και να δώσετε ξεκάθαρη απάντηση ότι:
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΚΒΑΑ.
Είναι η μόνη ενέργεια που μπορεί να συμβάλλει καθησυχαστικά στους εργαζόμενους.

Κύριε ΥΠΟΥΡΓΕ οφείλεται ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ




        Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας                                                                                                    
  Χ Σμυρνιώτης                                                        Ε. Αραπογιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια: