14 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου 14 2 2014




Αχαρνές, 14 - 2 - 2014
Α.Π.   3/6.2

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ χρειάστηκε να προσφύγουν και να προγραμματίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις προκειμένου να ανταποκριθεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ στη δέσμευσή της να συζητήσει με το Συνδικάτο για τα ανοιχτά εργασιακά και λειτουργικά θέματα του ΙΓΜΕ.
 Έτσι, μετά την πρόσκληση της Γεν. Γραμματέως του ΥΠΕΚΑ κας Γιαννακοπούλου, το Συνδικάτο ανέστειλε την προγραμματισμένη στάση εργασίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, και προσήλθε στις 11-2-2014 σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δ.Σ. του Συνδικάτου, εκπροσώπων της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΓΜΕ και της κας Γεν. Γρ. ΥΠΕΚΑ.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτο! Για όλα τα ουσιαστικά και κρίσιμα προβλήματα του ΙΓΜΕ που συνδέονται με το μέλλον και την οργανωτική δομή του, η κ. Γιαννακοπούλου δήλωσε αδυναμία συζήτησής τους και μας παρέπεμψε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ ακόμα και για τα οικονομικά και λειτουργικά θέματα αρμοδιότητάς της.
Ζήτησε ωστόσο από το Συνδικάτο να σταλούν εκ νέου στην ίδια τα κύρια αιτήματά του, κωδικοποιημένα ως άξονες συζήτησης, και δεσμεύτηκε να συγκαλέσει στο γραφείο της μια σύσκεψη με ημερήσια διάταξη αυτούς τους άξονες, όπου θα κληθούν και οι υπεύθυνοι του ΥΠΕΚΑ για τον πολιτικό σχεδιασμό και το φυσικό αντικείμενο του ΙΓΜΕ (κ. Μαθιουδάκης κ.α.). Το Συνδικάτο αποστέλλει άμεσα σχετικό έγγραφο, παρά το ότι αντίστοιχα έγγραφα και τεκμηριώσεις συνεχώς υποβάλλονται στο ΥΠΕΚΑ και ήδη διαβιβάστηκαν εκ νέου προκειμένου να μην υπάρχει καμία άλλη δικαιολογία για νέες καθυστερήσεις στο συμφωνημένο πολιτικό διάλογο του ΥΠΕΚΑ με το Συνδικάτο.
Αν και δεν τρέφουμε αυταπάτες για αυτόβουλη αλλαγή της στάσης τόσο του Υπουργείου όσο και της Διοίκησης απέναντι στο ΙΓΜΕ και τους εργαζόμενούς του, θεωρούμε επαρκές το χρονικό διάστημα των επόμενων 10 ημερών για  την ανταπόκριση του ΥΠΕΚΑ στη δέσμευσή του για σύσκεψη με το Συνδικάτο.
Με όπλα μας την ενότητα και τον αγώνα, ως τα μόνα αποτελεσματικά μέσα παρέμβασης όπως έχει αποδειχθεί έως σήμερα, ελπίζουμε να μη χρειαστεί να καταφύγουμε και πάλι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Κάτω τα χέρια από το ΙΓΜΕ
Όχι στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου


ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: