09 Ιουλίου 2014

Έκτακτο Δελτίο Τύπου Συνδικάτου ΙΓΜΕ 9/7/2014


Αχαρνές  9-7-2014
ΑΠ. : 82/ 6.2

                                                  ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Μετά από παρέμβαση του Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Νικόλαου Ταγαρά, ανεστάλη το προγραμματισμένο ΔΣ του ΕΚΒΑΑ που στο 1ο Θέμα της συνεδρίασης μεθόδευε την διάλυση του ΙΓΜΕ. (Όδευση πρότασης σχεδίου ΠΔ και πρότασης σχεδίου ΚΥΑ στον αρμόδιο Υπουργό.”), δηλαδή το κυριότερο θέμα για το μέλλον του ΙΓΜΕ.
Ο κ. Αναπλ. Υπουργός υποσχέθηκε την ερχόμενη εβδομάδα (14-18 Ιουλίου 2014) συνάντηση με το Συνδικάτο, παρουσία του Υπουργού κ. Μανιάτη, σε συζήτηση για την πραγματική αναβάθμιση του ΙΓΜΕ προς όφελος της κοινωνίας και του Τόπου.
Ως εκ τούτου μετά από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις που είχαν προγραμματίσει στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) την Πέμπτη 10-7-14 και ώρα 13.00 και  στη  Βίλλα Καζούλη στην Κηφισιά (Γρ. Λαμπράκη 1) την Παρασκευή 11-7-14 και ώρα 15.00, που θα γινόταν η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΒΑΑ.
Το Συνδικάτο ευχαριστεί για το Πανελλήνιο ενδιαφέρον του ενδεχόμενου διάλυσης του ΙΓΜΕ που έδειξαν άμεσα, Φορείς, Πανεπιστήμια, Επιστημονική Κοινότητα, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Κόμματα, Τύπος.
Παραμένουμε σε επιφυλακή αναμένοντας να γίνει πράξη η υπόσχεση του Υπουργού.
Θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου για τις όποιες εξελίξεις.
Εκείνο το οποίο επείγει είναι η άμεση δρομολόγηση κατάρτισης και ψήφισης ενός νέου νόμου για την ανασύσταση του ΙΓΜΕ, ικανού να υπηρετήσει σε συγκεκριμένες απαιτήσεις ενός ολοκληρωμένου σχεδίου επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας, αλλά και να αποτελέσει, ένα χώρο επιστημονικής ανάπτυξης και απασχόλησης των νέων συναδέλφων μας.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.







Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Χ. Σμυρνιώτης                                                     

Ε. Αραπογιάννης





Δεν υπάρχουν σχόλια: